Middenvelder op de radar van Anderlecht, recordtransfer voor Ajax

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sint-Truiden heeft afscheid genomen van de Braziliaanse middenvelder Jhonny Lucas na drie seizoenen bij STVV, waarin hij slechts drie wedstrijden speelde. De ex-Kanarie verlaat het nest om te landen bij het Braziliaanse Londrina, waar hij vorig seizoen al op huurbasis speelde.

Alou Dieng, een Malinees van Al Ahly, zou naar Anderlecht kunnen verkassen. De verdedigende middenvelder staat op de radar van paars-wit, zo melden Egyptische media. Zijn club, waar hij nog een contact van vier jaar lopen heeft, vraagt naar verluidt een som van drie miljoen euro. Er zou spoedig een akkoord tussen de twee clubs kunnen worden gevonden.

Besiktas heeft donderdag de transfer afgerond van Jackson Muleka, nu ex-Standard-aanvaller. Besiktas zal 3,35 miljoen euro neertellen voor Muleka, die een vijfjarig contract heeft getekend in Turkije. Hij eindigde zijn Luiks avontuur met 15 doelpunten in 54 wedstrijden. De voorbije dagen werd Muleka in verband gebracht met Burnley, waar Vincent Kompany T1 is, maar die deal is uiteindelijk afgesprongen.

Pogba terug naar afzender

Juventus versterkt zich met verloren zoon Paul Pogba. De winnaar van de wereldbeker voetbal 2018 zal naar verwachting aanstaande zaterdag een medische keuring ondergaan voordat hij zich bij de Bianconeri voegt. De Fransman droeg tussen 2012 en 2016 al het truitje van de Oude Dame, waarin hij veel indruk maakte.


Steven Bergwijn
steekt dan weer het Kanaal over van Tottenham naar Ajax, zo heeft de Nederlandse topclub bekendgemaakt, voor het recordbedrag van 31,25 miljoen euro. De vleugelspeler, die zijn opleiding bij Ajax genoot, kwam in 2020 uit voor PSV en Tottenham, maar slaagde er daar niet in een vaste waarde te worden. De 24-jarige heeft een vijfjarig contract getekend bij Ajax, waardoor hij zijn speelkansen op het WK eind dit jaar maximaliseert.

Veteraan Pepe Reina keert terug naar Villarreal, de club waar hij tussen 2002 en 2005 onder de lat stond, nadat hij zijn contract bij Lazio beëindigde. De 39-jarige doelman, die uitkwam voor Napoli, Liverpool, Bayern, AC Milan en Aston Villa, heeft een contract voor een heel seizoen getekend bij de jongste halvefinalist van de Champions League.

Atletico Madrid heeft de linkervleugelspeler Samuel Lino voor 6,5 miljoen euro gecontracteerd. De 22-jarige Portugees komt over van Gil Vicente. Lino, die een contract voor vijf jaar heeft getekend bij de Colchoneros, zal een rechtstreekse concurrent worden van Yannick Carrasco. Of is de club het vertrek van de Rode Duivel aan het voorbereiden?

De Ivoriaan Jean-Michael Seri heeft voor drie jaar getekend bij Hull City, nadat hij een paar dagen geleden de deur achter zich dichttrok bij Fulham. De 30-jarige middenvelder, die enkele seizoenen geleden naam maakte bij Nice, stond destijds ook op de radar van Barcelona maar belandde uiteindelijk bij Fulham, waar hij nooit zijn streng kon trekken.

Tot slot kondigde Jack Wilshere op sociale media aan dat hij zijn carrière op 30-jarige leeftijd beëindigt. De voormalige Engelse international heeft zijn goede start bij Arsenal nooit echt kunnen bevestigen. Sinds februari speelt hij in Denemarken, bij Aarhus GF.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top