Belgisch avontuur op EK van CS:GO komt ten einde

Esports | Het avontuur van de Belgische vertegenwoordiging op het EK Counter-Strike kwam tot een vroeg einde tijdens de groepsfase van de competitie. De Belgen verloren twee keer. Die prestatie betekent een directe uitschakeling en stelt een mogelijke kwalificatie voor de wereldkampioenschappen uit.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Slechts enkele dagen na hun aankomst in Oradea, een klein stadje aan de Roemeense grens, moet de Belgische delegatie weer op het vliegtuig stappen. Waarheen? België. Tijdens de deelname aan het EK Counter-Strike werd onze nationale vertegenwoordiging uitgeschakeld na een slechte prestatie in de groepsfase.

De Belgen hadden moeite zich te installeren in een format dat weinig ruimte laat voor fouten. Geplaatst in een groep met Spanje, Slowakije en Tsjechië, hadden ze twee overwinningen nodig in de groepsfase.

Dat lukte niet tegen de Slowaakse vertegenwoordigers. Ondanks het feit dat de eerste twee rondes goed begonnen, verloren de Belgen snel hun houvast en lieten zo de Slowaken de wedstrijd naar hun hand zetten. Die laatsten profiteerden hiervan en sloten hun verdediging af met een mooie score van 10-5. En toen het hun beurt was om te verdedigen, leken de Belgen niet meer op hun gemak. V1d en zijn teamgenoten slaagden er niet in om twee punten te scoren, waardoor het Slowaakse roster de overwinning pakte.

Met deze eerste nederlaag moest België twee Bo3’s winnen om een plaats in de final bracket veilig te stellen. Tegen Spanje zetten onze spelers het toernooi voort. Ook die wedstrijd zou helaas niet in hun voordeel uitvallen.

Op Inferno waren de Belgen hulpeloos tegen de Spaanse vuurkracht: onze spelers verloren met een score van 16-2. Het resultaat was niet anders op Nuke, de map gekozen door het Belgische team, ondanks een iets minder strenge score van 16-9.

Het is dus op de laatste plaats van groep C dat België zijn parcours op het EK beëindigt. De prestaties van onze spelers waren ruimschoots onvoldoende om nog enige hoop op de play-offs van de competitie te hebben. Na in Oradea de boot gemist te hebben, zal de Belgische ploeg de lat hoger moeten leggen voor het WK, dat eind dit jaar op Bali zal doorgaan. Dat toernooi zal de beste naties van de CS:GO-wereld samenbrengen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top