Pickx @ The Festivals: Frenetik, het gezicht van een nieuwe generatie Brusselse rappers

Les Ardentes | Hij amper 24 jaar oud, maar toch staat de Brusselse rapper Frenetik nu al te boek als een van de meest invloedrijke artiesten uit onze hoofdstad. Aanstaande vrijdag knoopt hij de veters van zijn sneakers goed strak om de boel vanaf 14u30 op Les Ardentes op stelten te zetten. Daar kan hij immers wat van.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2019 kreeg de Brusselse rapscene er een nieuw lid bij. David Elikya, beter bekend als Frenetik, bracht dat jaar een handvol nieuwe rapsingles uit waaronder het succesvolle ‘Santa Maria’, ‘La Matrice’ en ‘Trou Noir’. Hij bewees met deze nummers dat hij een geweldige straatrapper is die overigens ook boodschap te vertellen heeft. De jongeman wist kort de release van deze nummers een ruime fanbase uit te bouwen en enige tijd daarna volgde zijn allereerste EP ‘Brouillon’ met onder andere ‘Désordre’ en ‘Virus BX-19’.

Frenetik brengt sinds zijn vijftiende levensjaar tijd in de muziekstudio door. Hij had als tiener moeite met het studeren en werd zelfs doorverwezen naar een psychiater omdat het toen op school echt niet lukte. “Als ik muziek niet als houvast had gehad, dan was ik wellicht gek geworden zoals mijn ouders dachten dat ik ging worden”, stelde de jongeman in de Franstalige pers. “Ik heb me altijd anders gevoeld, maar ik wist diep vanbinnen dat er niets mis was met mij.”

Rapper met een verhaal

In 2021 kwam zijn allereerste volwaardige album uit: ‘Couleurs du jeu’. Het album bevat veertien nummers en daarin krijgen we veelal een sombere Frenetik te horen die zijn ervaringen deelt over seks, liefde en druggebruik. Hij mijdt de hete hangijzers niet en rapt in het nummer ‘Chaos’ ook over politiegeweld in Brussel tegenover jongeren. Dit jaar bracht hij de single RDP uit en daarin blikt Frenetik terug op zijn jonge, maar toch al bewogen levenspad.

Beleef Les Ardentes live en vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer! Bekijk de concerten in livestream vanaf 20u00 uur via de app of op Pickx Live (zender 11). Download de app hier voor Android en Apple.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top