Pickx @ the festivals: Een druk zaterdagprogramma op Les Ardentes

Les Ardentes | De derde dag van het Luikse festival Les Ardentes, de hoogmis voor elke fan van een mooie (Franstalige) hiphopaffiche, vindt deze zaterdag plaats. Proximus Pickx vlooide voor jou het programma van de dag uit voor een overzicht van de niet te missen artiesten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De dag begint rustig en met een vleugje nostalgie voor iedereen die zijn rap graag Frans voorgeschoteld krijgt. Om 13u30 begint Rim’K aan zijn set op het podium Big Eye. Een trip naar de jaren 2000, want ‘Tonton’, zoals hij weleens genoemd wordt, was een van de leden van de Franse groep 113. Hij komt tonen dat hij nog lang niet uitgeblust is, ondanks het feit dat hij een van de langste rapcarrières van Frankrijk kan voorleggen.

Van een ervaren rot gaan we naar een MC van de nieuwe generatie: op het podium Konbini staat Geeeko om 14u. Met enige vaderlandse trots melden we dat hij recht uit Brussel komt. Hij treedt in de voetsporen van Hamza, die gisteren de sfeer verhitte op Les Ardentes, met een look en een geluid dat ontleend is aan Amerikaanse rap. De jongeling brengt een mengeling van genres en introduceert Afrikaanse toetsen in zijn liedjes. Hij is immers geboren in Burundi en woonde in Rwanda en Burkina Faso. Voor wie op zoek is naar de stemmen van morgen, is dit een sterke aanrader.

Met Moji x Sboy op het podium Hood om 15u30 gaat het feestje in vol tempo verder. Voor wie het duo niet kent, kunnen zij voor een muzikale verrassing zorgen. Met hun teksten vol emotie kan hun gevoelige en onderhoudende muziek het best omschreven worden als emo rap. ‘Temps d’aime’, hun eerste mixtape die een jaar geleden op de wereld werd losgelaten, werd met open armen ontvangen en zou dus ook een hit moeten zijn op Les Ardentes.

NAPS, Ninho, PNL

De revelatie op de recentste NRJ Music Awards was de Fransman NAPS. Zijn nummer ‘La Kiffance’ was in Frankrijk de meest beluisterde hit van 2021. Hij treedt dus met hoge verwachtingen aan op het podium Hood om 19u50. Een van de niet te missen namen op deze editie van het festival.

Op dat elan gaat het verder met het optreden van Ninho om 22u30 op het podium Big Eye. We noemden hem eerder al een van de in de gaten te houden namen op Les Ardentes en daar zijn goede redenen voor. Met ruim 2 miljard views op YouTube en meer dan een miljard streams is hij potten en records bij de vleet aan het breken. Hij staat er al voor de derde keer, na gesmaakte passages in 2018 en 2019. Dit jaar komt hij zijn nieuwste worp ‘Jefe’ voorstellen.

Afsluiten doen we met PNL om 23u30 op het podium Phoenix. De twee broers doen hun ding – een wat verwaaide, maar explosieve versie van Franse rap – al sinds 2015 en hebben dus al een aardig oeuvre om uit te putten. Ingewijden kennen de hits uit ‘Le Monde Chico’, ‘Dans la légende’ en ‘Deux frères’ vanbuiten. Maar mocht je even je ogen kunnen afwenden van deze rapiconen, raden we toch aan om ook even een blik te werpen op het podium Hood, waar vanaf 23u de jonge Fresh La Peufra staat, een aanstormend talent dat bekendheid verwierf toen hij het Netflix-programma ‘Nouvelle école’ won.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top