Pickx @ the festivals: mis deze artiesten op de tweede dag van Les Ardentes niet

Les Ardentes | Op vrijdag 8 juli opent Les Ardentes voor de tweede dag op rij zijn deuren. De festivalweide zal opnieuw overstelpt worden met tienduizenden muziekfans want de line-up oogt wederom veelbelovend. Welke artiesten je zeker niet mag missen, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Yanso mag als een van de eerste de spits afbijten op Les Ardentes. Deze Brusselse Franstalige rapper brak in 2020 door met zijn eerste album ‘Double vie vol. 1’ en scheert sindsdien hoge toppen in onze hoofdstad. Hij beschikt over een eigen crew met JeanJass, Tawsen en ElGrandeToto. Nadat hij twee jaar geleden zichzelf op de kaart heeft gezet met pompende beats en aanstekelijke raps is het nu tijd om zowel oud als nieuw materiaal te brengen op Les Ardentes.

Na Yanso is het tijd voor de Franse rapper Hatik die vanaf 17u30 het Big Eye-podium in vuur en vlam komt zetten. Hatik is bij onze zuiderburen vooral bekend om hitsingels ‘Angela’, ‘La meilleure’ en ‘Ma P'tite Étoile’ en om zijn rol in de Franse reeks ‘Validé’ waarin hij een jonge rapper speelt. Hatik schuwt de melancholie en de diepere levensvragen niet en dat blijkt ook uit zijn meeslepende muziek.

Vanaf 18u40 kan er geluisterd worden naar muziek van PLK, een Franse rapper van Poolse origine die eerder door Proximus Pickx werd aangeduid als een van de absolute smaakmakers op Les Ardentes 2022. In 2019 passeerde PLK al eens de revue op Les Ardentes met zijn debuutplaat ‘Polak’ en wist hij iedereen van zijn sokken te blazen. Dit jaar komt hij met nieuw materiaal naar Les Ardentes waaronder zijn allernieuwste album ‘Enna’ waar ook hitsingles ‘Attentat’ en ‘Pilote’ op prijken.

Hamza, Kaaris, Damso

Na PLK moeten er knopen worden doorgehakt want om 19u50 treden zowel Hazma als Kaaris x Kalash Criminel op. Hamza zal op dat moment op het Big Eye-podium te zien (en te beluisteren) zijn en is een graag geziene gast op Les Ardentes. De 27-jarige Brusselse rapper heeft een unieke en volgens sommigen Amerikaanse stijl en behaalde daarmee al heel wat succes. Zijn bekendste hits zijn ‘Saucegod’ en ‘God Bless (feat. Damso)’. Kaaris x Kalash Criminel beginnen op hetzelfde uur aan hun optreden op het Hood-podium. Deze twee Franse rappers brengen snoeiharde hiphop met idem dito beats en werken al geruime tijd samen aan muziek om nog meer fans in vervoering te brengen.

Gelukkig is het daarna vrij duidelijk voor wie te kiezen want om 20u50 is het tijd voor Damso om het publiek aan het Phoenix-podium in hogere sferen te brengen. Damso is al enkele jaren een grote naam in zowel Brussel, Franstalig België en in heel Frankrijk. In 2021 was hij de meest gestreamde artiest in België. Zijn meest populaire hits zijn ‘BruxellesVie’, ‘Macarena’ en ‘911’. Damso kondigde onlangs aan dat hij met pensioen gaat, dus als het van ons afhangt is zijn show op Les Ardentes een must-see.

Na Damso kan de tweede avond van Les Ardentes worden afgesloten met Tayc die om 22u20 op het Hood-podium verschijnt. Deze Kameroens-Franse singer-songwriter ken je misschien van hits zoals ‘Le Temps’, ‘D O D O’ en ‘Sans Effet’: nummers die bol staan van de sensualiteit en levensvreugde. Tayc won het vorige seizoen van ‘Dancing with the Stars’ in Frankrijk en dat zullen we ook zien tijdens zijn optreden op Les Ardentes. De man schuwt de danspasjes immers niet.

Beleef Les Ardentes live en vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer! Bekijk de concerten in livestream vanaf 20u00 uur via de app of op Pickx Live (zender 11). Download de app hier voor Android en Apple.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top