Red Flames hopen geen blauwtje op te lopen tegen Frankrijk

Sport | Na de opener tegen IJsland, dat een gelijkspel opleverde, maken de Red Flames zich op voor hun tweede groepsfaseduel op het EK. Daar wacht een confrontatie met Frankrijk, dat bijzonder veel indruk maakte tegen Italië. Afspraak op 14 juli, uitgerekend de Franse nationale feestdag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgische voetbalvrouwen hadden voor aanvang van het EK de hoop uitgesproken om het goed te doen tijdens de groepsfase. De eerste horde, IJsland, leverde een punt op. De partij kon twee kanten opgaan. Zowel België als IJsland maakten kans op de zege, waarbij de Red Flames vooral na de gelijkmaker de betere waren. Het moet alleszins vertrouwen geven richting de volgende tegenstrevers: Frankrijk en Italië.

Underdogs

Vooraleer Italië bekampt moet worden, wacht eerst nog een duel met Frankrijk. De nummer drie van de wereld toonde reeds in haar opener bij de les te zijn op het EK. Het team van bondscoach Corinne Deacon maakte brandhout van Italië en won met 5-1. Bij de rust stond het reeds 5-0 voor Les Bleus.

Frankrijk toonde dat het een ploeg is die barst van het vertrouwen. Onder aanvoering van Grace Geyoro, die een hattrick wist te scoren, stuurden de Franse dames een sterk signaal naar het deelnemersveld. Met dit Frankrijk moet rekening gehouden worden. De Franse dames raakten nog nooit voorbij de kwartfinales op een EK. Daar moet dit jaar verandering in komen. Een zege tegen de Red Flames zou al meteen de kwalificatie inluiden voor de knock-outfase.

De troepen van Ives Serneels beseffen dat ze als underdogs zullen starten aan de confrontatie met Les Bleus. De ploeg zal op scherp moeten staan. Defensieve fouten zullen meteen cash betaald worden. De Flames kunnen zich echter optrekken aan de confrontatie van vijf jaar geleden tegen Nederland. Ook al werd er met 2-1 verloren tegen de latere Europese kampioen, de Belgen wisten indruk te maken tegen Oranje. Wie weet doen Tessa Wullaert straks even goed of zelfs beter tegen Frankrijk.

Volg deze donderdag 14 juli vanaf 20u35 de voorbeschouwing en aansluitend om 21u de partij van de Red Flames tegen Frankrijk op Canvas, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top