ESLOL: KRC Genk Esports staat terug op het podium

Esports | De teams in de League of Legends Elite Series zijn net klaar met de vijfde week van het reguliere seizoen. En voor de Belgische teams in de race werd het een matige week. Hier is een samenvatting van de laatste twee avonden van de competitie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Er zijn nog maar twee weken te gaan in het reguliere seizoen in ons regionale League of Legends-kampioenschap, aangezien de vijfde competitieweek, de eerste op patch 12.12, op maandag en woensdag werd gespeeld. Voor de Belgische organisaties die bij het circuit betrokken zijn, is alles nog mogelijk. Vooral voor KRC Genk Esports, dat een dubbele overwinning behaalde die van vitaal belang is voor de rest van hun avontuur.

De mannen van coach arendmen wonnen hun eerste wedstrijd tegen mCon LG Ultragear in een krappe wedstrijd. Hoewel mCon het seizoen onderaan het klassement begon, zit de ploeg nu weer in de lift. De Nederlandse organisatie heeft tegen Genk een goede strijd geleverd, maar helaas zonder succes. Op woensdag bemachtigden de Limburgers hun tweede overwinning van de week tegen de Brusselse organisatie Sector One.

Voor de andere Belgische ploegen was het een week van gemengde resultaten. Te beginnen met de vossen van Sector One. De Brusselaars verloren op woensdag tegen KRC Genk, maar kwamen wel als overwinnaars uit de bus in een wedstrijd tegen LowLandLions. De Lions, aan de andere kant, maakten een week om snel te vergeten mee. Na hun nederlaag van maandagavond waren ze niet opgewassen tegen een KVM Esports dat goed op zijn plaats stond, gesteund door het mid-jungle duo Lvsyan en Urban.

Een dag eerder waren de toeschouwers met grote verbazing getuige van de val van de Mechelse Nexus tijdens hun wedstrijd tegen ION SQUAD. Dat team sloot de week ongeslagen af met de eerste twee overwinningen van het seizoen. The Agency won deze week ook twee wedstrijden om terug te klimmen naar de top van het klassement.

Nu de stand tussen de teams zo dicht bijeen ligt, zullen de laatste twee weken van de competitie van cruciaal belang zijn voor de teams. In dit stadium kunnen alle organisaties zich nog kwalificeren voor de play-offs aan het eind van het seizoen. Hou de prestaties van je favoriete team dus in de gaten...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top