Nederlands Openbaar Ministerie seponeert zaak tegen 16-jarige na incident Herenveen

Nieuws | Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen de 16-jarige Jouke uit de gemeente Heerenveen geseponeerd. Hij werd afgelopen dinsdag, 5 juli, tijdens een protestactie langs de snelweg A32 bij Heerenveen aangehouden en gisteren door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Op basis van een zorgvuldig en tegelijkertijd snel onderzoek komt het OM achteraf bezien tot de conclusie dat er geen aanknopingspunten zijn voor het vervolgen van deze jongeman", aldus het OM in een persbericht.

Het onderzoek naar twee andere personen die dinsdag bij de protestactie werden aangehouden, een 46-jarige man uit de gemeente Opsterland en een 34-jarige man uit de gemeente Heerenveen, loopt nog. Zij werden aanvankelijk verdacht van poging tot doodslag, maar dat werd later herzien. Het is niet duidelijk waarvan ze nog verdacht worden.

Eerder vandaag liet de familie van Jouke weten te overwegen aangifte te doen bij de politie. Bij het protest werd geschoten door de politie, zowel gericht als ter waarschuwing, waarbij de trekker van de jongen werd geraakt.

Het OM meldt dat het onderzoek van de Rijksrecherche naar het vuurwapengebruik loopt en losstaat van het onderzoek naar mogelijk strafbare gedragingen van de twee overgebleven verdachten. "Op het onafhankelijk onderzoek van de Rijksrecherche kan en mag het OM niet vooruitlopen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top