Van der Poel dacht aan opgeven: "Als je lost in een vlakke rit, dan zit er iets niet goed"

Wielersport | Het is voorlopig niet de Tour van Mathieu van der Poel. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck liet zich gisteren testen op corona, maar die test bleek negatief. "Ik weet niet wat de oorzaak is van mijn mindere vorm", herhaalde hij nog eens na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de kasseirit van gisteren had Van der Poel het lastig, ook vandaag moest hij al vroeg lossen uit het peloton na tal van aanvallen, maar pikte hij wel opnieuw aan. Uiteindelijk finishte hij op meer dan tien minuten van winnaar Tadej Pogacar. 

"Het is niet leuk", aldus Van der Poel bij Nederlandse media. "Maar ik kan er weinig aan veranderen. Het was een lange dag voor mij en het was hopen dat het wat rustiger zou worden. Ik heb toch een paar keer getwijfeld om aan de kant te gaan, op te geven, maar ik ben toch maar blijven fietsen. Dat er gisteren ook over stoppen is gesproken? Ja, maar ik weet dat als ik gestopt was ik binnen twee dagen thuis met spijt, of eerder met een wrang gevoel, zou zitten. Ik wil nog wel doorzetten, maar als het morgen nog zo loopt, dan ga ik niet nog een dag aanklampen."

"Dus ik doe nog even verder, misschien wel tegen beter in en hopelijk komt er nog beterschap", aldus Van der Poel. "Maar anderzijds, als je in een vlakke etappe moet lossen, dan zit er iets niet goed. Als ik wist wat er scheelde, zou ik dit makkelijker een plaats kunnen geven. Misschien was die hoogtestage in de aanloop naar de Tour te belastend, maar achteraf is het altijd makkelijk conclusies trekken. Dat het zo zou tegenvallen, had ik niet verwacht."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top