Gilles Bailly moet in kwartfinale Wimbledon duimen leggen tegen Spaans duo

Sport | Gilles Arnaud Bailly is uitgeschakeld op het junioren dubbeltoernooi van Wimbledon. Samen met de Tsjech Jakub Nicod verloor hij van het Spaanse duo Martin Landaluce-Pedro Rodenas. Bailly was de laatste Belgische junior op Wimbledon.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een wedstrijd van 1 uur en 8 minuten haalden de Spanjaarden het in twee sets en een supertiebreak: 6-3, 3-6 en 10/5. Bailly, die samen met Nicod het vierde reekshoofd vormde op het toernooi, is volledig uitgeteld op Wimbledon. Gisteren ging hij ook in het enkelspel eruit tegen diezelfde Martin Landaluce, met 7-6, (9/7) en 6-4 als setstanden. Eerder dit jaar won Bailly nog het juniorentoernooi enkelspel van Roland-Garros.

De 16 jaar oude Landaluce (ITF 10) plaatste zich eerder op de dag al voor de halve finale in het enkelspel bij de junioren na winst tegen de Amerikaan Learner Tien (ITF 37) met 5-7 en 3-6. Zijn dubbelpartner Pedro Rodenas (ITF 30) stootte ook door naar de halve finale na net geen 2 uur wedstrijd tegen de Macedoniër Ivanovski: 6-3, 6-7 (5/7) en 4-6. 

In de halve finale van het dubbelspel wachten de Amerikanen Sebastian Gornzy (ITF 40) en Alex Michelsen (ITF 29).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top