Ons Jabeur plaatst zich voor eerste finale in een Grand Slam: "Het is een droom"

Sport | Ons Jabeur, 27 jaar oud en tweede op de wereldranglijst, is de eerste finaliste van Wimbledon, de derde Grand Slam van het seizoen. In de halve finale won ze met 6-2, 3-6 en 6-1 van de Duitse 34-jarige Tatjana Maria (WTA 103) in 1 uur en 43 minuten.

Door Belga

Deel dit nieuws

In het interview na de wedstrijd, op Centre Court, vertelde ze hoe zich voelde met haar winst. "Het is een droom die uitkomt na al die jaren van opofferingen en zwoegen. Ik ben blij dat dat alles het nu waard wordt en ik nog een match mag spelen", aldus de Tunesische die tegen Maria haar eerste set van het toernooi verloor. 

"Ze moet me een barbecue voor hoeveel ze me heeft doen lopen", zei Jabeur nog over haar tegenstandster en 'barbecue-partner'. De twee speelsters deelden na de wedstrijd nog een lange omhelzing aan het net. "Ik wilde dit moment delen met haar omdat ze een grote inspiratie is voor veel mensen," legde Jabeur uit. Tatjana Maria werd nog maar afgelopen zomer moeder van een tweede kind en was nog nooit verder geraakt dan de derde ronde op een Grand Slam.

Jabeur is uiteraard zelf ook een rolmodel. Op de Australian Open van 2020 was ze al de eerste Arabische speelster die de kwartfinale behaalde op een Grand Slam. Op Wimbledon doet ze daar nog minstens twee stappen bij. "Ik ben vandaag een trotse Tunesische. Ik weet dat iedereen in Tunesië nu gek aan het worden is. Ik probeer gewoon zelf zo veel mogelijk een bron van inspiratie te zijn. Ik wil meer Arabische en Afrikaanse spelers op het circuit zien." 

Dankzij haar overwinning blijft Jabeur ongeslagen op gras sinds de titel die ze vorige week behaalde in Berlijn. Eerder schakelde ze onze landgenote Elise Mertens (WTA 31) uit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top