Nieuwe gele trui Pogacar na zege onder indruk van Van Aert: "Sterkste renner zat voorin"

Wielersport | Met ritwinst in de zesde etappe van de Ronde van Frankrijk heeft Tadej Pogacar ook de gele trui overgenomen van Wout van Aert. In een eerste reactie bejubelde de Sloveen van UAE Team Emirates de vorige geletruidrager omwille van zijn impressionante aanval.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dat ook Pogacar onder de indruk was geraakt door de vlucht van om en bij de 140 kilometer van Van Aert, bleek meteen uit het flashinterview van de Sloveen na zijn zege: "Vandaag was zo lastig, vanaf de start. De eerste uren waren te gek. De sterkste renner (doelt op Van Aert, red.) ging in de aanval. Veel renners reden op kop van het peloton, ook onze volledige ploeg. Ik dacht dat hij (Van Aert) tot de finish zou geraken, maar op het eind was het peloton toch sterker."

Pogacar genoot duidelijk van zijn zevende ritzege in de Tour, die hij behaalde in de sprint van een elitegroep bovenop een helling in Longwy: "Iedere keer als ik win in de Tour wordt het beter. Ik ben zo blij. Op de laatste beklimmingen voelde ik me goed. De ploeg deed zijn werk ongelooflijk goed en bracht me in een perfecte positie. Het was geen pure sprint. We reden de laatste twee beklimmingen echt hard, boven onze 'treshold'. Het ging supersnel naar de laatste beklimming. Maar ik had op het einde de goeie benen om door te duwen, 'I guess'."

In het algemene klassement komt Pogacar zo voor het eerst deze Tour aan de leiding. "Ik ben vandaag superblij met de ritzege. Al de rest was gewoon bonus."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top