Anderlecht op zucht van Fabio Silva, Chelsea heeft Sterling bijna beet

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Royal Antwerp FC wil zijn defensie nog versterken en de Great Old heeft zijn zinnen gezet op Gaston Avila. Boca Juniors weigerde een eerste bod van 3,5 miljoen euro, maar sportief directeur Marc Overmars duwt door om de 20-jarige linkerverdediger naar Antwerpen te halen.

RSC Anderlecht gaat zich ook nog roeren op de transfermarkt. Paars-wit zou op het punt staan om na Sebastiano Esposito (Inter) ook Fabio Silva op huurbasis over te nemen. De 19-jarige Portugese aanvaller staat onder contract bij het Engelse Wolverhampton, dat hem twee jaar geleden voor maar liefst 40 miljoen euro weghaalde bij FC Porto.

Vedat Muriqi wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe aanvalsleider van Club Brugge. De 28-jarige aanvaller van Lazio, waar hij weg moet, zou volgens journalist Fabrizio Romano voor 11 miljoen euro (inclusief bonussen) naar Brugge trekken. Hij zou na Ferran Jutgla en Cyle Larin de derde aanvallende versterking zijn voor de landskampioen.

Lyon weet van geen ophouden

Manchester City gaat Raheem Sterling verkopen. De Engelse international mag weg van Pep Guardiola en Chelsea staat op het punt om hem aan te trekken. The Blues zouden maar liefst 50 miljoen euro (plus bonussen) betalen voor de spurtbom.

Nicolás Tagliafico is op weg naar Olympique Lyon. De Franse club, die een meer dan indrukwekkende transferwindow kent, en Ajax Amsterdam hebben naar verluidt een transferovereenkomst bereikt omtrent een som van vier miljoen euro. De speler moet het nog eens worden met Lyon.

Tot slot was er nog een zeer grote uitgaande transfer in Nederland. Feyenoord zag de kassa rinkelen door Luis Sinisterra voor 25 miljoen euro te verkopen aan Leeds United. De Colombiaan moet Raphinha vervangen, die wellicht naar FC Barcelona verkast.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top