Vluchtster Labous wint eerste bergrit Giro Donne, Van Vleuten blijft in het roze

Wielersport | De Franse Juliette Labous (Team DSM) heeft vanuit een vroege vlucht de eerste bergrit gewonnen van de Giro Donne, de Ronde van Italië voor vrouwen. De Nederlandse Annemiek van Vleuten (Movistar) kon haar leidersplaats in het algemene klassement nog iets verstevigen.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de zesde etappe trok de Giro Donne voor het eerst het hooggebergte in. 112 kilometer na de start in Prevalle lag de aankomst bovenop de Passo del Maniva, op bijna 1.750 meter boven zeeniveau. Marianne Vos ging, ondanks twee ritzeges, niet meer van start: ze stapte af met het oog op de eerste volwaardige Ronde van Frankrijk voor vrouwen van later deze maand.

In de vlakke aanloop naar de slotklim scheurde een vlucht van veertien rensters zich af, en de 23-jarige Franse Juliette Labous bleek daar in tegenstelling tot alle andere rensters sterk genoeg om uit de greep van de klassementsrensters te blijven. Ze haalde het met 1:37 voorsprong op roze trui Van Vleuten, die na enkele tempoversnellingen pas met haar ultieme sprint een klein gaatje kon slaan op haar uitdaagsters voor eindwinst, de Spaanse Mavi Garcia en de Italiaanse Marta Cavalli.

Van Vleuten heeft in het klassement nu 31 seconden voorsprong op Garcia en 1:10 op Cavalli. De Giro Donne eindigt zondag in Padua, maar ook de komende twee dagen moet nog flink geklommen worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top