Duplus gaat als +23 speler SL16 FC op sleeptouw nemen

Sport | Na Club NXT (Lennart Mertens) heeft nu ook SL16 FC een +23 speler voorgesteld om volgend seizoen de jonkies mee te begeleiden in de Challenger Pro League. De Luikenaars kozen voor de ervaren Frédéric Duplus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 32-jarige Duplus is al jaren een bekend gezicht in de reeks. Zo speelde hij al meer dan 140 duels in de tweede klasse van ons profvoetbal (WS Brussel, Antwerp FC, OHL en RE Moeskroen). Bij Antwerp en OHL vierde de ervaren Fransman zelfs mee de promotie, maar in 1A kon de verdediger - die zowel links, centraal als rechts kan spelen - nooit echt doorbreken.

Vorig seizoen speelde Duplus 21 wedstrijden in 1B (20x in de basis). Na het faillissement van Les Hurlus werd hij een vrije speler.

De U21 van Standard eindigde vorig seizoen nipt vierde in de A-reeks van ons beloftenvoetbal en konden zich zo als laatste ploeg verzekeren van een plekje in de Challenger Pro League. De jonge Rouches hielden nipt AA Gent af, maar eindigden wel op ruime afstand van kampioen KRC Genk en vice-kampioen RSC Anderlecht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top