Zesde Tour-rit biedt kansen voor punchers en aanvallers

Wielersport | De zesde etappe van de Tour de France trok zich vandaag op gang in Binche. De renners wacht de langste rit in deze Tour, over 219,9 km, met aankomst in Longwy. Aanvallers kunnen hun kans wagen, al zijn de punchers misschien ook aan zet.

Door Belga

Deel dit nieuws

De vroege vlucht droeg woensdag voor het eerst tot het eind in deze Tour en Simon Clarke was nipt de snelste voor Taco van der Hoorn. De zesde etappe is moeilijk te voorspellen. Worden vroege aanvallers opnieuw beloond of waagt een puncher z'n kans op de laatste helling?

In totaal moeten vandaag maar liefst 2480 hoogtemeters overwonnen worden, het gaat voortdurend op en af en er liggen drie gecategoriseerde hellingen op de route. Het begint met de Côte de Mazures, van derde categorie, 2 km aan 7,6%, op zo'n 130 km van het eind. Maar vooral de laatste twee hellingen zullen zich laten voelen, met de Côte de Montigny-sur-Chiers (1,6 km aan 4,4%) van vierde categorie, en de slothelling, de Côte de Pulventeux (800 meter aan 12,3%) van derde categorie, die op 5 km van het eind ligt. Daarna gaat het richting finish, ook een puist, maar niet gecategoriseerd door de Tourorganisatie. De finish ligt immers op de Côte des Religieuses, 1,6 km aan 5,8%.

Kortom, een finish ideaal voor punchers zoals Dylan Teuns, Adam Yates, Tadej Pogacar, Primoz Roglic, Michael Matthews en waarom niet: Wout van Aert? 

Daniel Oss kwam na zijn valpartij van woensdag niet meer aan de start. Eerder gaven woensdag ook al Jack Haig en Michael Gogl op na valpartijen op de kasseien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top