VRT investeert in vijf nieuwe reeksen voor VRT NU

Films | De VRT investeert in fictie van eigen bodem en werkt aan vijf nieuwe fictiereeksen voor VRT NU, het digitale platform van de openbare omroep. De reeksen kregen ook steun van het Mediafonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Door Belga

Deel dit nieuws

Enkele maanden geleden schreven de VRT en het VAF een briefing uit naar de Vlaamse productiesector om fictieprojecten voor VRT NU in te dienen. Daarbij werd gefocust op "vernieuwende, uitdagende, inclusieve en relevante content".

De openbare omroep selecteerde vijf projecten. Twee projecten kregen productiesteun en bereiden hun opnames voor. Drie andere projecten kregen ontwikkelingssteun waarmee ze hun reeks nog verder kunnen uitwerken. De openbare omroep maakt zich sterk dat verschillende van die fictieprojecten ideeën zijn van jonge makers of nieuwe productiehuizen.

Het gaat om vijf nieuwe en lokale fictiereeksen in uiteenlopende genres. In de comedyreeks "Uw rider is onderweg" staat een groepje fietskoeriers centraal. "Onze wolk" (werktitel) vertelt het verhaal van twee mensen die voor de eerste keer ouder worden, maar de roze wolk blijft uit. Met vallen en opstaan ontdekken ze samen het nieuwe leven met hun baby.

De surrealistische reeks "Broke" vertelt het verhaal van Awa die het schilderij van haar overleden vader wil kopen, maar ze is "broke". Ze neemt een nieuwe job aan in een mysterieus hotel waar de gasten bizar zijn. In de comedy/dramareeks "Girls don't cry" probeert Ange, een Antwerpse freelance journalist met Congolese roots, haar woelige leven opnieuw op het juiste spoor te krijgen door haar levenskeuzes in vraag te stellen.

"Negen feestjes voor de kater" tot slot volgt de vriendschap van de homoseksuele Aster en zijn beste heterovriendin Celie over een periode van verschillende jaren. Elke aflevering speelt zich tien minuten voor of na een feestje af.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top