Waar zal Kevin Durant spelen bij de start van het NBA-seizoen?

Basketbal | Het dossier Kevin Durant zal de komende dagen zeker nog een soap worden. De Nets zullen de onderhandelingen rond hun sterspeler met plezier nog wat rekken zolang ze niet krijgen wat ze willen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Afgelopen donderdag was een belangrijke dag in de NBA, want net als elk seizoen werd de start ingeluid van de Free Agency, het moment waarop vrije spelers officiëel gesprekken mogen aangaan met potentiële ploegen. Maar dit jaar viel enkele minuten voor het startschot een bom: Kevin Durant vroeg officiëel een transfer aan bij de Nets. Zijn vertrek zou voor een aardverschuiving kunnen zorgen in de NBA, maar zover zijn we nog lang niet.

Explosieve situatie

Nadat de Nets in de eerste ronde van de play-offs met 4-0 uitgeschakeld werden door de Celtics, roerde er weinig in Brooklyn. Met uitzondering van Kyrie Irving, die eindelijk gebruik maakte van zijn player option en besloot om nog een jaar langer zijn geluk te zoeken bij de Nets. Die aankondiging heeft de gemoederen echter niet bedaard, integendeel zelfs.

Nu Durant op vertrekken staat, lijkt het erop dat ook Irving toch andere oorden zal willen opzoeken, maar zijn dossier zal pas afgehandeld worden na dat van Durant. Volgens enkele NBA-waarnemers heeft Durant geen enkel contact meer gehad met zijn ploeg sinds de eliminatie uit de play-offs. Zijn vraag om te vertrekken is naar alle waarschijnlijkheid gemotiveerd voor de teleurstellende resultaten en een gebrek aan vertrouwen in de staff en de ploeg. Het is overigens niet de eerste keer dat een relletje ontstaat omdat Durant een ploeg wil verlaten. We herinneren ons de zomer van 2016, toen hij free agent was en verleid werd om terug te keren naar Oklahoma City Thunder, maar ervoor koos om zich aan te sluiten bij de Warriors. Een keuze die hem toen geen windeieren legde.

De kandidaten

Samen met zijn vraag om verruild te worden, diende Durant een lijstje in met zijn favoriete bestemmingen. Dat zijn Phoenix en Miami, nog steeds twee van de beste ploegen in de NBA. Degene die uiteindelijk over zijn lot zal beslissen, is Sean Marks, general manager van de Nets. Zijn telefoon zal al enkele dagen roodgloeiend staan. De onderhandelingen zijn niet makkelijk, het gaat immers om de toekomst van zijn ploeg. Een toekomstige ruil kan voor de Nets gespekt worden met toekomstige draft picks, aangezien ze hun eigen picks tot 2027 hebben opgegeven aan Houston toen ze James Harden (die intussen ook alweer vertrokken is) van hen overnamen.

De vraag voor de Nets is nu dus of ze hun sterspeler willen inruilen voor een speler van een groot kaliber of voor nieuw bloed in de vorm van draft picks. Of gaan ze voor een mengeling van beide? Sinds de aankondiging van Durant heeft de ploeg zich al versterkt met enkele nieuwe spelers, wat erop lijkt te wijzen dat ze zich al klaarstomen om er volgend seizoen sterk voor te staan, ook als ze Durant niet meer van gedacht kunnen doen veranderen. Het dossier zou snel afgehandeld kunnen worden, of het zou nog weken kunnen aanslepen. Wat er ook gebeurt, de gevolgen voor de competitie zullen voelbaar zijn.

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top