Dakbrand UAntwerpen volledig geblust, experts mogen weldra naar binnen

Nieuws | In de Antwerpse binnenstad is de brand op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen vanochtend in alle vroegte volledig geblust geraakt. Dat zegt de Brandweer Zone Antwerpen, dat wel nog een ploeg ter plaatse houdt om de wacht te houden. Experts zullen later op de dag in het gebouw kunnen om de schade een eerste keer op te meten.

Door Belga

Deel dit nieuws

De brand ontstond gisterennamiddag bij roofingwerken op het dak. Eén arbeider raakte daarbij gewond. De brandweer was snel ter plaatse, maar omdat het gebouw in kwestie ingesloten ligt door andere universiteitsgebouwen bleek blussen niet evident: het vuur kon enkel van buitenaf vanop afstand worden bestreden. De brandweer kon dan ook niet voorkomen dat het vuur zich naar al zeker de bovenste verdieping van het pand verspreidde.

De omvang van de schade zal pas vandaag een eerste keer in kaart kunnen worden gebracht. De aanpalende gebouwen, die een pak ouder zijn dan het uit 1930 daterende getroffen gedeelte, konden wel worden gevrijwaard. Daarbij is ook de bibliotheek met tal van waardevolle historische documenten. Er zou wel wat (hedendaagse) kunst verloren zijn gegaan die her en der in het getroffen gebouw hing. Daar bevinden zich overigens vooral kantoren, en op de benedenverdieping enkele aula's.

De brandweer kon vanochtend omstreeks 3 uur zijn inzet afbouwen, nadat alle heropflakkeringen in de kiem waren gesmoord. De Brandweer Zone Antwerpen kreeg tijdens de interventie bijstand van maar liefst vijf andere brandweer- en hulpverleningszones uit de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top