'Minions 2: Hoe Gru Superschurk Werd': het verhaal achter de liefste slechterik

Films | Goed nieuws voor fans van kleine gele mannetjes: de Minions zijn terug van weggeweest! Een nieuwe film over de hilarische helpers van superschurk Gru is nu uit in de bioscoop en Proximus Pickx vertelt je alles wat je moet weten. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Twaalf jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met een heleboel kleine gele mannetjes in blauwe pakjes: de Minions. De grappige wezens waren nevenpersonages in 'Verschrikkelijke Ikke', een film over de klungelige slechterik Gru. Hij wilde dolgraag de maan stelen en adopteerde drie zusjes als onderdeel van zijn plan, alleen had hij niet verwacht dat hij hen ook echt graag zou gaan zien.  

'Verschrikkelijke Ikke' was de negende best verdienende film van 2010 en werd genomineerd voor Beste Animatiefilm bij de Golden Globe Awards, BAFTA Awards en Annie Awards. De film had zoveel succes dat er nog twee vervolgen op kwamen. Maar de grote sterren waren niet de superschurk of de drie zusjes, maar de Minions! En zo kwam er in 2015 een prequel enkel over hen, met een vervolg dat nu net in de bioscoop uitgekomen is. 

Slechterik met vrienden

Dus: ben je klaar voor nog meer Minions? In deze film ontdekken we hoe Gru de superschurk werd die hij nu is. In de jaren 70 probeert de jonge Gru zich aan te sluiten bij een groep superschurken, genaamd de Vicious 6. Zij hebben namelijk net hun leider, de legendarische vechter Wild Knuckles, afgezet. Wanneer de sollicitatie rampzalig afloopt moeten Gru en zijn Minions op de vlucht slaan voor de Vicious 6. En dat is het moment waarop hij uit een onverwachte hoek hulp krijgt, van niemand minder dan Wild Knuckles zelf. Gru ontdekt dus dat zelfs slechteriken een beetje hulp van vrienden nodig hebben.

De film is geregisseerd door Kyle Balda, met Brad Ableson en Jonathan del Val als coregisseurs. Steve Carell kruipt opnieuw in zijn rol van Gru en Pierre Coffin als de Minions. Maar je hoort ook onder anderen Jean-Claude Van Damme, Russell Brand en Julie Andrews.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top