Axel Witsel voorgesteld bij Atletico Madrid: "Carrasco heeft me een beetje gepusht"

La Liga | Axel Witsel heeft woensdag zijn krabbel gezet onder een eenjarig contract bij Atletico Madrid. Witsel was door zijn aflopend contract bij Dortmund een vrije speler en die kans hebben ze in de Spaanse hoofdstad gegrepen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Witsel is alvast erg enthousiast over zijn nieuwe club: "Atletico is één van de beste clubs ter wereld en ik wilde na Dortmund absoluut op het hoogste niveau blijven. Ik herinner me de sfeer toen we hier met Dortmund kwamen spelen en nu sta ik aan hun kant. Ik kan niet wachten om die gekke sfeer te ervaren," aldus de Luikenaar.

Een van de redenen van zijn overstap is volgens hem coach Diego Simeone: "Ik sprak al eens met hem twee weken geleden en ik had meteen een goed gevoel. Hij vertelde dat hij me al volgt sinds 2014, toen ik met Zenit in het oude stadion van Atletico (Vicente Calderon, red.) kwam spelen. Ik wist dat hij me in zijn team wilde en dat is belangrijk als je naar een nieuwe club gaat," aldus Witsel.

Nog een belangrijke factor bij zijn beslissing was die van Rode Duivel Yannick Carrasco, die net als Witsel uit China terugkeerde om weer bij een Europese topclub te gaan voetballen: "Hij heeft me een beetje gepusht," lacht Witsel. "Hij vertelde me dat ik absoluut naar hier moest komen omdat de club en vooral de stad geweldig zijn. Dat is belangrijk voor mijn familie. Maar uiteindelijk had ik Yannick niet nodig om mijn keuze te maken. In mijn hoofd was ik al zeker."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top