Red Panthers winnen makkelijk van Japan en lijken tweede te worden in groep D

Sport | De Belgische hockeyvrouwen (FIH 5) hebben woensdag in het Spaanse Terrassa hun derde en laatste groepsduel op het WK met 3-0 gewonnen van Japan (FIH 11). De Red Panthers eindigen zo goed als zeker tweede in groep D.

Door Belga

Deel dit nieuws

Stephanie Vanden Borre (23. en 39.) en Ambre Ballenghien (43.) zorgden voor de Belgische doelpunten.

De Panthers hebben nog een waterkansje op groepswinst. Dan moet Zuid-Afrika (FIH 16) in haar laatste groepsduel, later deze avond om 21u30, wel stunten tegen Australië (FIH 3). Die kans lijkt echter erg klein. Australië is bij puntengewin zeker van de eerste plaats.

De Panthers, die brons veroverden op het vorige EK in 2021, openden hun toernooi zondag met een 4-1 zege tegen Zuid-Afrika, maar dinsdag lieten ze de kansen liggen tegen Australië, met een 0-2 nederlaag tot gevolg.

"We hebben vandaag getoond dat we de knop hebben kunnen omdraaien", zei Emma Puvrez na afloop. "We zijn altijd blijven geloven in onze strafcorner, ook al draaide die niet goed dit toernooi, en scoren vandaag drie keer op die manier."

De Panthers leken na afloop te berusten in de tweede plaats. "Al is er nog een beetje hoop", aldus Puvrez. "Maar we moeten realistisch zijn. We bereiden ons al voor op de achtste finale van zaterdag, in Amstelveen, tegen Chili."

Als tweede in groep D treffen de Panthers de nummer drie van groep A in de achtste finales. Dat is Chili (FIH 15). Bij groepswinst zijn de Belgische vrouwen rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top