STVV scoort zes goals in oefenwedstrijd, Union speelt gelijk

Jupiler Pro League | STVV speelde woensdag haar tweede oefenpot op Oostenrijkse bodem. Tegenstander was de Oostenrijkse derdeklasser SV Wörgl. Na een gelijkspel op zondag tegen het Duitse Dynamo Dresden konden de Kanaries dit keer wel winnen, met 0-6.

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor rust konden de Truienaars al op een comfortabele 0-2 voorsprong komen. Na rust mochten heel wat jonge spelers hun opwachting maken. Zij stelden niet teleur en diepten de score uit tot 0-6. Vrijdag oefenen de troepen van coach Bernd Hollerbach opnieuw, dit keer tegen het Tsjechische Viktoria Plzen.

Voor hun derde oefenpartij trok Union, de vicekampioen van vorig seizoen, naar de velden van Marloie Sport in Marche-en-Famenne. Tegenstander was Union Luxembourg, uit de Luxemburgse eerste klasse. De wedstrijd eindigde op 2-2

De revelatie van vorig seizoen leek niet bij de les en stond na 45 minuten 0-2 in het krijt tegen de bescheiden Luxemburgers na een owngoal van Van der Heyden (39.) en een doelpunt van N'Goma (44.). Na rust kon Vanzeir (68.) voor de aansluiting zorgen en enkele minuten later viel de gelijkmaker via Burgess (73.), meteen ook de eindstand.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top