Dakbrand UAntwerpen - Brand stilaan onder controle

Nieuws | De zware dakbrand op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen is woensdagavond omstreeks 20 uur stilaan onder controle. Dat zegt de Brandweer Zone Antwerpen. "Onze ploegen zijn nog volop aan het blussen, maar de blussingswerken nemen wel af", klinkt het. "Er blijven nog de hele nacht ploegen aanwezig."

Door Belga

Deel dit nieuws

De dagploegen van de brandweerzones Antwerpen, Rand en Rivierenland zijn intussen ter plaatse afgelost door collega's uit de zones Taxandria, Kempen en Waasland. De omgeving van de stadscampus blijft allicht nog een hele tijd afgesloten om de hulpdiensten alle ruimte te geven.

De brand beschadigde ook al zeker de bovenste verdieping van gebouw B van de stadscampus. Op de verdieping daaronder is er minstens heel wat waterschade. De precieze omvang van het incident zal allicht ten vroegste donderdag kunnen worden ingeschat. De aanpalende bibliotheek met tal van waardevolle documenten zou alvast wel gevrijwaard zijn, net als de eeuwenoude gebouwen rond het getroffen (20ste-eeuwse) pand.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top