Loïs Openda verlaat Club Brugge voor avontuur bij Racing Lens

Ligue 1 | Rode Duivel Loïs Openda zet zijn carrière voort bij de Franse eersteklasser Racing Lens. De 22-jarige aanvaller verlaat Club Brugge, dat hem het voorbije seizoen uitleende aan Vitesse. Bij Lens ondertekende Openda een contract voor vijf seizoenen. Met zijn overgang zou zo'n tien miljoen euro gemoeid zijn.

Door Belga

Deel dit nieuws

Openda ontbolsterde het voorbije seizoen helemaal met 24 goals en 6 assists in 50 officiële wedstrijden bij Vitesse. Club Brugge wilde hem een volwaardige kans geven in de hoofdmacht, maar de snelle spits verkoos een transfer. Zijn bestemming is nu bekend. Racing Lens beëindigde de Ligue 1 vorig seizoen als zevende.

Openda stond sinds 2015 onder contract bij blauw-zwart, dat hem overnam uit de jeugdopleiding van Standard. Een echte doorbraak in het eerste elftal kwam er niet, ondanks 53 officiële optredens, met daarin vijf goals en vier assists. De voorbije twee seizoenen werd hij uitgeleend aan Vitesse, en daar kwam hij helemaal boven water.

De spits is ook al jaren een uitblinker bij de Belgische beloften. Hij is er met dertien goals inmiddels topschutter aller tijden. In de kwalificaties op weg naar het EK van 2023 scoorde hij zeven keer in evenveel matchen. Een eerste cap voor de Rode Duivels kon niet uitblijven en kwam er ook in juni. Bij zijn eerste invalbeurt scoorde hij ook meteen tegen Polen (6-1 zege).

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top