Universiteit Antwerpen: "Brand in hart van stadscampus komt aan"

Nieuws | De brandweer doet er vanavond nog steeds alles aan om de dakbrand aan de stadscampus van de Universiteit Antwerpen onder controle te krijgen. Bij de universiteit zelf heerst intussen verslagenheid. "Een brand in het hart van de stadscampus komt natuurlijk aan", zegt woordvoerder Peter De Meyer.

Door Belga

Deel dit nieuws

De dakbrand heeft intussen ook al zeker de bovenste verdieping van gebouw B van de campus getroffen. "Daar bevinden zich vooral kantoren", zegt De Meyer. "Op de benedenverdieping zijn er ook enkele aula's, maar het is nog te vroeg om de schade daar te kunnen inschatten."

De brandweer slaagt er vooralsnog wel in om omliggende gebouwen te vrijwaren. Dat betekent dat de oudste gebouwen en ook de bibliotheek gespaard blijven. Het getroffen gebouw dateert uit 1930, eeuwen jonger dan de rest van de campus. Maar de locatie ligt de universiteit na aan het hart. "Als je één beeld moet geven van de universiteit, is het meestal dat van de binnentuin van het Hof van Liere waar de brand zich situeert", klinkt het. "Dan doet dit pijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top