Wie richting Grieks-wiskunde volgt, heeft in hoger onderwijs grootste slaagkans

Nieuws | Leerlingen die in het secundair de richting Grieks-wiskunde hebben gevolgd, hebben nadien in het hoger onderwijs de grootste slaagkansen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Door Belga

Deel dit nieuws

Veel leerlingen die net zijn afgestudeerd in het middelbaar buigen zich de komende weken wellicht over de vraag of ze zullen verder studeren en, zoja, welke richting het dan wordt.

Dat de gevolgde vooropleiding in het secundair een rol kan spelen in het studiesucces in dat hoger onderwijs is niet nieuw. Maar CD&V-parlementslid Brecht Warnez heeft nu per richting in het secundair cijfers opgevraagd over het aandeel studenten dat zijn bachelordiploma behaalt binnen de vooropgestelde termijn.

Wat blijkt? De richting Grieks-wiskunde spant de kroon met 65 procent. De richting Latijn-wiskunde volgt op ruime afstand met 56 procent. Dan volgt bouw- en houtkunde, een richting uit het technisch secundair onderwijs, met bijna 56 procent. Op de vierde plaats staat de richting Grieks-Latijn met 53 procent. Bij alle andere vooropleidingen ligt het slaagpercentage ruim onder de 50 procent. Over alle richtingen heen bedraagt het gemiddelde 32 procent.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top