Roméo Lavia wil niet meer bankzitten bij City en Witsel tekent bij Atlético Madrid

Sport | Voetbalfans aller landen, opgelet! De zomermercato draait op volle toeren en dat wil zeggen dat de komende weken weer wat voetballers hun krabbel gaan zetten onder nieuwe contracten bij nieuwe clubs. Proximus Pickx volgt het transfernieuws op de voet en brengt je de allerlaatste nieuwtjes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beginnen doen we aan de boorden van de Maas bij Standard-Luik. Daar zien ze de deze zomer Samuel Bastien vertrekken richting het Burnley FC van Vincent Kompany voor 800.000 euro. Standard-spits Jackson Muleka zat ook op de wip. Hij vertrekt - na lang aandringen - naar het Turkse Besiktas voor 4 miljoen euro.

Bij Charleroi hebben ze de portemonnee bovengehaald en met dat geld een nieuwe doelman aangetrokken. Zijn naam is Pierre Patron en hij komt over van het Franse Le Mans uit Ligue 3. De 24-jarige Fransman wordt derde keeper en moet minstens twee jaar lang de strijd aangaan met onder andere Hervé Koffi.

In het noorden van het land, bij Club Brugge, is men dan weer naarstig op zoek naar een nieuwe spits. De bonzen bij blauw-zwart hebben hun zinnen gezet op Vedat Muriqi, een Kosovaarse international die momenteel het mooie weer maakt bij Lazio Roma. Club haalde volgens ingewijden meteen het grove geschut boven (lees: veel poen) en bracht een bod van 9 miljoen euro uit.

Mertens naar Marseille?

Genoeg over België, over naar Spanje waar Axel Witsel binnenkort op huizenjacht mag. De 33-jarige Rode Duivel zette zijn krabbel onder een éénjarig contract bij Atlético Madrid en komt zo in een Madrileense kleedkamer terecht waar ene Yannick Carrasco bijna onderdeel is van het meubilair.

In Duitsland buigen de bonzen van Bayern München zich op dit moment over een aanbod dat ze Matthijs de Ligt willen voorschotelen. De Ligt doet het niet onaardig bij Juventus en staat daardoor al een tijdje op de radar van de Duitse Rekordmeister. Bayern zou, in combinatie met een flinke smak geld, zelfs een speler uit de eigen rangen willen opofferen voor de Nederlander. De naam van dat zwarte schaap is volgens de gespecialiseerde vakpers Benjamin Pavard.

Over het Kanaal trekt Roméo Lavia definitief de deur achter zich dicht bij Manchester City. Lavia staat al enkele jaren te boek als een groot talent en wil niet langer bankzitter spelen bij de Engelse kampioen. Hij wil Kevin De Bruyne en co ook op het veld in de ogen kijken en daarom trekt de 18-jarige Belg naar Southampton, in de hoop om er speelminuten te vergaren.

De fans van Olympique Marseille hebben nog enkele uren de tijd om afscheid te nemen van Nemanja Radonjic, de Servische vleugelspits die ze bijna nooit zagen spelen. Radonjic werd eerder al uitgeleend aan Hertha Berlin en daarna Benfica. Nu mag hij definitief de koffers pakken om bij Torino in de Italiaanse Serie A goals te proberen maken.

Lang zullen de fans van Marseille niet moeten treuren want het bestuur wil naar verluidt meteen Dries Mertens binnenrijven. Mertens kwam er niet uit met Napoli, waar hij tevens uitgroeide tot clublegende en vermoedelijk ooit een standbeeld gaat krijgen, en lijkt dus nog enkele jaren te gaan vertoeven aan de Middellandse Zee.

Zomerse temperaturen en idem dito strandweer zal er helaas niet meer inzitten voor Andreas Pereira. De 26-jarige Belgische Braziliaan nam onlangs het vliegtuig richting Londen om er een contract te tekenen bij Fulham. Pereira kreeg zijn loon tot voor kort uitbetaald door Manchester United, dat hem uitleende aan het Braziliaanse Flamengo, en keert dus terug naar het regenachtige Groot-Brittannië.

Tot slot is er nog Real Madrid. De Koninklijke moest even slikken toen eeuwige flirt Kylian Mbappé alsnog voor Paris Saint-Germain koos, maar heeft intussen de rug gerecht. Real Madrid wil nu Bayern-middenvelder Serge Gnabry naar Madrid lokken om het vermoedelijk nakende vertrek van Marco Asencio op te vangen. De kans dat Gnabry een koopje wordt voor de Koninklijke is reëel want het contract van de 26-jarige Duitser loopt volgend jaar af.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top