Bondscoach gelooft in kwalificatiekansen: "Kunnen winnen van IJsland en Italië"

Red Flames | Vijf jaar geleden strandden de Red Flames bij hun EK-debuut in Nederland in de groepsfase. Om het de komende weken in Engeland beter te doen, moeten ze in hun groep IJsland of Italië achter zich laten. Frankrijk lijkt sowieso een maatje te groot. Bondscoach Ives Serneels gelooft alvast dat zijn team de top twee van de poule kan halen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Openen doen de Flames (FIFA 19) zondag in Manchester tegen IJsland (FIFA 17). Daarna wachten Frankrijk (FIFA 3) en Italië (FIFA 14). "Het is een cliché, dat besef ik, maar we moeten het match per match aanpakken", zegt Serneels. "Ik heb er vertrouwen in dat we tegen een goed team zoals IJsland klaar zullen zijn om 90 minuten ons land zo waardig mogelijk te verdedigen. Het geloof is er dat we die match kunnen winnen."

Volgens de bondscoach zijn IJsland en Italië "landen die zich in het verleden al hebben bewezen". "Maar als wij top zijn, dan kunnen we van hen winnen. Als er een stukje mist (sic), dan zijn het landen waartegen je dat cash kan betalen."

Frankrijk lijkt hoe dan ook een maat te groot, zo lijkt ook Serneels te beseffen. "Zij zijn een van de favorieten om het toernooi te winnen", benadrukt hij. "Maar, dat is pas onze tweede match. We hebben hen uiteraard al bekeken, maar de focus ligt nu toch op IJsland. Daarna zien we wel hoe we de Fransen kunnen bekampen."

Vier dagen voor de eerste EK-opdracht zegt de 49-jarige Serneels nog geen last te hebben van stress of zenuwen. "Dat valt heel goed mee. Ik ben een emotioneel type. Ik heb adrenaline nodig om 100 procent scherp te kunnen zijn, maar dat zal wel komen. Maar het is nog veel belangrijker om op de juiste momenten de rust te bewaren."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top