Pickx @ the festivals: Les Ardentes steekt van wal met een knal

Les Ardentes | Op de eerste dag van Les Ardentes kan je urban muziek in een unieke setting beleven. Er is een ruime keuze aan uitzonderlijke artiesten en daarom helpt Proximus Pickx jou met een selectie van het beste wat dit Luikse festival vandaag te bieden heeft.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nadat twee edities waren afgelast wegens de coronapandemie, wilden de organisatoren van Les Ardentes niets liever dan een bijzondere editie organiseren van het populaire festival. Daarom zal Les Ardentes dit jaar niet plaatsvinden op hun historische locatie in het Astridpark aan de oevers van de Maas, maar op een gloednieuwe, grotere locatie in Rocourt. Deze nieuwe locatie zal niet minder dan 50.000 festivalgangers per dag kunnen verwelkomen, dubbel zoveel als de vorige editie. Meer ruimte betekent natuurlijk ook meer plaats voor de artiesten, vijf verschillende podia om precies te zijn. En voor deze editie overtreft de line-up de verwachtingen van de fans van rap, hiphop en urban! Naast de grote namen die reeds zijn aangekondigd, kan je ook vers talent ontdekken.

Opkomend talent

Eén van de rijzende sterren van de hiphop die we op dit festival kunnen bewonderen, is Miss Angel. Zij mag om 13u30 op het Hood-podium de spits afbijten met een mix van old school 90's-hits en hedendaagse rapbeats. Dit Antwerpse talent werd ontdekt tijdens een optreden van Blu Samu en bewijst met haar tracks 'Girl Power' en 'Money Making Mami $$$' eens te meer dat ze haar prominente plaats in de rapscene waard is.Een ander talent in de dop is Green Montana, een protégé van Booba. Deze Belgische rapper komt oorspronkelijk uit Verviers, maar voelt zich thuis op Les Ardentes. Hij is nog jong in de rapwereld, maar zal om 14u30 uur op het Phoenix-podium laten zien waartoe hij allemaal in staat is. Zijn talent ligt in zijn poëtische teksten en de melancholische tonen die hij vermengt met een aanstekelijke en melodieuze flow. Hij laat zich inspireren door de stijl van Drake, Migos en Young Thug en overbrugt in zijn muziek de kloof tussen de Franse en Amerikaanse rapcultuur. Op het podium kan je zijn hits 'Juste un moment', 'Risques', 'Les ennuis' en zijn albums 'Alaska' en 'Melancholia 999' horen, uitgebracht op het label van zijn mentor 92i.

Internationale sterren

Eén van de grootste namen op Les Ardentes is ongetwijfeld Anderson. Paak & The Free Nationals. Moeten we hem eigenlijk nog voorstellen? Sinds Anderson. Paak in 2014 doorbrak met zijn hitalbum 'Venice', kun je gerust zeggen dat alle grote namen in de Amerikaanse hiphopgemeenschap naar hem opkijken. Na enkele samenwerkingen met Macklemore, Dr. Dre en Kendrick Lamar, bracht hij onlangs het album 'An Evening with Silk Sonic' uit met Bruno Mars. Als je deze meester van neo-soul en disco beats wil zien en horen, moet je je zeker haasten naar het Phoenix-podium, waar hij vanaf 20u50 het publiek naar een hoogtepunt zal brengen.Vanaf 22u30 kan je op het Big Eye-podium ein-de-lijk de explosieve freestylekoningin Megan Thee Stallion bewonderen. Normaal had ze twee jaar geleden al moeten optreden op Les Ardentes, maar vanwege een inmiddels welbekend virus ging dat feest voor de oren helaas niet door. Gelukkig is ze er dit jaar wel bij en kan deze feministische supervrouw het beste van zichzelf geven in een uitdagende show.Over hoogtepunten gesproken: veel toeschouwers zullen ongetwijfeld ook reikhalzend uitkijken naar de terugkeer van Sexion d'Assaut op het podium. Na tien jaar afwezigheid en een solocarrière vieren Gims, Black M en de hele bende hun reünie op Les Ardentes, een plek die ze maar al te goed kennen! Ze zullen vanaf 23u30 uur het Phoenix-podium in vuur en vlam zetten met enkele hoogtepunten uit hun derde en laatste album 'Le Retour Des Rois'. Wedden dat ze wederom voor een memorabel concert zullen zorgen?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top