Pickx @ The Festivals: dit zijn de favorieten van Proximus Pickx op Les Ardentes

Les Ardentes | Als je vier dagen vol pure hiphopbeats wil horen, moet je Les Ardentes zeker in je agenda noteren. Het festival vindt plaats van 7 tot 10 juli in Luik. Liefhebbers van urban muziek zullen zeker aan hun trekken komen op dit festival en daarom heeft Proximus Pickx enkele favorieten uitgekozen!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ninho

Na twee optredens op Les Ardentes in 2018 en 2019 is Ninho nu een vaste waarde op het festival geworden. Hij staat dit jaar voor de derde keer terug op het podium, dit keer met het nieuw album 'Jefe', dat eind 2021 kwam. De verveling zal ongetwijfeld niet snel toeslaan bij de fans van deze Franse rapper, die op een paar jaar maar liefst 2 miljard views op YouTube en 1 miljard streams heeft verzameld. Het is duidelijk dat er Ninho een zonnige toekomst te wachten staat!

Ninho zal op zaterdag 9 juli om 22u20 optreden op het 'Big Eye'-podium.

PLK

Een eerder optreden in 2019 op Les Ardentes viel al fel in de smaak, dus was het maar logisch dat PLK dit jaar opnieuw het beste van zichzelf mag geven met een concert dat je niet mag missen! In 2019 bracht hij het beste van zijn eerste album 'Polak' ten gehore, dit jaar kunnen fans luisteren naar nummers van zijn tweede album 'Enna', uitgebracht in 2020 en opnieuw uitgebracht in 2021 als 'Enna Boost'. Met hits als 'Attentat', 'Pilote' (feat. Hamza) en 'Petrouchka' (in samenwerking met Soso Maness) zal het publiek ongetwijfeld niet stil kunnen blijven staan.

PLK treedt op vrijdag 8 juli op om 18u40 op het 'Phoenix'-podium.

SCH

De doorsnee Vlaming zal SCH misschien niet kennen, maar als jurylid in de Netflix-show 'Nouvelle Ecole' maakt deze Franse rapper op dit moment furore bij onze zuiderburen. Er is geen twijfel over dat hij ook op Les Ardentes hoge ogen zal gooien bij het publiek: de line-up voor deze editie zou waarschijnlijk niet compleet zijn geweest zonder zijn aanwezigheid. Sinds zijn veelgeprezen deelname aan het Franse rapalbum '13 Organisé', een samenwerking van 50 rappers uit Marseille, wordt SCH gerekend tot het neusje van de zalm op gebied van de Franse rap. In 2021 bracht hij zijn album 'JVLIS II' uit en haalde hij de krantenkoppen met zijn aparte geluiden en zijn kenmerkende stem. Met SCH is de feeststemming zo goed als gegarandeerd!

SCH zal op donderdag 7 juli om 19u50 optreden op het 'Big Eye'-podium.

Bianca Costa

Een editie van Les Ardentes zonder Bianca Costa is als een café zonder bier. Met haar 21 jaar heeft de jonge zangeres al een eigen geluid ontwikkeld dat het midden houdt tussen rap, electro, reggaeton en pop. Ze vermengt dat met Braziliaanse accenten, haar land van herkomst. Costa groeide op in Portugal en verhuisde later naar Frankrijk, waar ze nu nog woont. Haar muzikale stijl is sinds haar doorbraak fel in de smaak gevallen bij het publiek, reden genoeg om haar te ontdekken als je haar nog niet kent!

Bianca Costa zal op donderdag 7 juli om 15u30 optreden op het 'Konbini'-podium.

Hamza

De Franse rap mag dan wel flink de wind in de vleugels hebben, maar de Belgische rapscene is goed bezig om onze zuiderburen naar de kroon te steken. Vooral Hamza rijgt project na project aan elkaar en doet niets liever dan samen te werken met collega-rappers. Resultaat is dat de Brusselse rapper vandaag 6 mixtapes, 2 EP's en 2 albums op zijn actief heeft staan, waarbij een hele resem hits. "Sauce God", zoals hij bij het Franstalige bekend staat, is een naam in de Belgische rap die je niet mag missen op Les Ardentes!

Hamza zal op vrijdag 8 juli om 19u50 optreden op het 'Big Eye'-podium.

Alle informatie en tickets voor Les Ardentes kan je hier vinden.

Beleef Les Ardentes live en vanop de eerste rij dankzij Pickx gedurende de hele festivalzomer! Bekijk de concerten in livestream vanaf 20u00 uur via de app of op Pickx Live (zender 11). Download de app hier voor Android en Apple.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top