Beleeft Koni De Winter zijn grote doorbraak?

Serie A | De eerste Belg die de kleuren van Juventus draagt, Koni De Winter, wordt dit seizoen uitgeleend aan Empoli. De verdediger wordt geacht om zijn carrière in Toscane te lanceren, bij een club waar de druk minder groot is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Koni De Winter wordt beschouwd als een van de aanstormende toptalenten in het Belgische voetbal. Hij was de voorbije jaren onder dak bij Juventus. Vorig seizoen werd overwogen om hem uit te lenen aan Club Brugge, maar de Oude Dame hield de jongeling uiteindelijk in Turijn. De verdediger kreeg zijn eerste minuten in de A-ploeg in de Champions League tegen Chelsea en Malmö. In de competitie zat hij een paar keer op de bank, maar kwam nooit in actie.

De Antwerpenaar moest zich tevredenstellen met een plaats in het B-elftal van de club, in de Serie C. Hij speelde net geen 30 wedstrijden. Maar nu moet de youngster rijpen op het hoogste niveau, en dat zal niet meteen bij Juve zijn. De Winter zal naar verwachting worden uitgeleend aan Empoli, een andere club uit de Serie A.

Veelzijdigheid

Eén van de troeven van Koni De Winter, die als centrale verdediger is opgeleid, is zijn polyvalentie. Naast de as van de verdediging (zoals bij het B-elftal) kan hij ook op de flanken spelen, zowel op rechts (zoals in de Champions League) als op links. Hij kan ook hoger op het veld staan, als verdedigende middenvelder, waar hij met zijn lengte van 1,91 m een dominante rol kan spelen in het luchtspel.

De Winter is pas 20 jaar jong en moet nog aan fysieke kracht winnen. Zijn jaar in derde divisie bood hem de kans om zich te meten met de grote jongens, maar het tempo en het niveau zijn geen echte graadmeter om mee te draaien met de top. Daarom is een uitleenbeurt aan een andere Serie A-club een goede zaak, zowel op fysiek als op technisch en tactisch gebied.

Empoli: de slimme keuze?

De Toscaanse club Empoli heeft zijn zinnen gezet op de Belgische verdediger. Verrassend, want de club telt al vijf centrale verdedigers, maar Canestrelli en Pirrello zijn niet eerste keus. Bovendien kampt Tonelli tot minstens eind september met een kruisbandblessure. De Winter kan er dus wel degelijk een basisplaats afdwingen.

Empoli, dat vorig seizoen 14e eindigde in de Serie A, zou de ideale plek kunnen zijn voor Koni De Winter om zich te ontwikkelen door veel wedstrijden te spelen. In een land dat hij kent, zal hij zich optimaal kunnen aanpassen aan het hoge niveau. Is zijn doorbraakseizoen eindelijk aangebroken?

Volg het beste uit de Serie A het hele seizoen lang op Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top