Negen podcastprojecten krijgen als eerste steun van Vlaams Audiovisueel Fonds

Films | Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) heeft negen podcastprojecten geselecteerd die steun krijgen voor de ontwikkeling of productie van het project. In totaal wordt 149.636 euro toegekend, zo heeft het VAF meegedeeld.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het is de eerste keer dat de Vlaamse overheid financiële steun aan podcasts geeft. Voor dit jaar kreeg het VAF daarvoor een jaarbudget van 250.000 euro van de Vlaamse regering. Vanaf 2023 stijgt het budget naar 340.000 euro. 

"Podcasts zijn de laatste jaren aan een echte opmars bezig. De podcastsector is een belangrijke artistieke sector geworden in Vlaanderen en Brussel", zegt Vlaams minister van Media Benjamin Dalle in de mededeling. "Tot nu toe raakten ontwikkelaars en producenten van podcasts maar moeilijk aan financiering. Dankzij dit nieuw ondersteuningsbeleid ontvangen nu voor het eerst negen beloftevolle podcastprojecten steun."

Een beoordelingscommissie bestaande uit vijf leden afkomstig uit een pool van experts die door het VAF werd aangelegd, selecteerde zes podcastprojecten die ontwikkelingssteun ontvangen, waaronder bijvoorbeeld 'Batavia', een productie van Het Geluidshuis in een regie van Koen Brandt en met een scenario van Koen Van deun. De drie podcastprojecten die productiesteun krijgen, zijn:

- De erfenis (6 x 50'), een productie van De Merode, regie & scenario Nele Eeckhout, Siona Houthuys & Mirke Kist;

- De Villa (6 x 25'), productie The Podcast Planet, regie & scenario Max-Lena Vanden Eynde;

- Wijzevrouw (6x 25'), productie vzw Sidhe, regie & scenario Eva De Groote.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top