Deze verborgen parels kan je dit weekend op televisie bekijken

Films | Het is zomer en de komkommertijd is stilaan aangebroken. Maar niet getreurd: als je interessante programma's of boeiende films zoekt, stellen de Vlaamse televisiezenders je niet teleur. Proximus Pickx heeft enkele kijktips opgediept.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vrijdag: Harry Potter en de Steen der Wijzen

Voor een vleugje nostalgie kan je vanavond kijken naar 'Harry Potter and the Sorcerer's Stone', bij ons beter gekend als 'Harry Potter en de Steen der Wijzen'. Deze kaskraker was de eerste in een lange reeks Potter-films en toont ons de eerste stappen van de jonge Harry Potter in de wereld van de magie. De film bracht in totaal bijna 1 miljard Amerikaanse dollar op en werd meerdere keren genomineerd voor een Oscar, een BAFTA-award en een Grammy.

Bekijk ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ op vrijdag 8 juli 2022 om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Beeldgeheimen

Onder de noemer 'Mystères d'archives' produceert de Franse televisiezender ARTE sinds 2010 een documentairereeks over iconische of memorabele momenten in de recente wereldgeschiedenis. Op Canvas heet de reeks "Beeldgeheimen". Laat de ietwat ongeïnspireerde titel je niet weerhouden om toch eens te kijken naar deze documentairereeks, want elke aflevering biedt een nieuw en vaak verrassend perspectief op deze gebeurtenissen. Deze week blikken we terug op de oorlog van Vietnam. Gedurende de bombardementen door de Verenigde Staten bezoeken Jane Fonda en Joan Baez de hoofdstad Hanoi. De makers onthullen welk belang de Noord-Vietnamese autoriteiten hadden bij het bezoek van deze Amerikaanse beroemdheden.

Bekijk ‘Beeldgeheimen’ op vrijdag 8 juli 2022 om 20u25 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zaterdag: Us

Sinds haar bekroonde rol in '12 Years A Slave' is Lupita Nyong'o een actrice die je zeker moet volgen. Niet onterecht, want ze won voor haar bijrol een Oscar. Vanavond kan je haar zien in de horrorprent 'Us', waar ze de hoofdrol van Adelaide Wilson vertolkt. Adelaide en Gabe starten de vakantie met hun kinderen en vrienden in een strandhuis. Wanneer de avond valt, krijgen ze onverwacht bezoek van hun dubbelgangers en begint een nachtmerrie.

Bekijk ‘Us’ op vrijdag 8 juli 2022 om 22u50 op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Hij is een zij

Deze Nederlandse realityreeks volgt een groep transgender personen die een medische en/of sociale transitie doorlopen. De kandidaten krijgen de kans om hun verhaal te vertellen en te getuigen over de problemen waar ze tijdens het proces tegen aan zijn gelopen. In deze aflevering volgen we Anne, die voor haar huwelijk haar gezicht vrouwelijker wil laten maken. Ze maakt zich klaar voor een aangezichtsoperatie in een Belgische kliniek. In Nederland werd het programma goed onthaald door belangenorganisaties en transgender personen. Zij gaven aan dat dit programma hen geholpen heeft met hun transitie, hun identiteitsvorming en de beeldvorming daarrond. Daarom is het best wel opmerkelijk dat dit programma pas na middernacht op de buis verschijnt.

Bekijk ‘Hij is een zij’ op zondag 10 juli 2022 om 0u40 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Zondag: Dora en de Verloren Stad van Goud

Voor een leuke familiefilm hoef je niet altijd op te blijven. Vandaag zendt VTM 'Dora en de Verloren Stad van Goud' uit in de vroege namiddag. In deze avonturenkomedie uit 2019 staat Dora na een jeugd in de wildernis een nieuw uitdagend avontuur te wachten: de middelbare school. Het verhaal neemt een onverwachte wending wanneer Dora en haar klas tijdens een bezoek aan een museum worden ontvoerd en naar Peru gebracht.

Bekijk ‘Dora en de Verloren Stad van Goud’ op zondag 10 juli 2022 om 13u45 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Ronnie Wood: somebody up there likes me

We kennen Ronnie Wood vooral als gitarist van The Rolling Stones, maar in deze documentaire kan je zien hoe de kwieke zeventiger een heel parcours heeft afgelegd naar zijn huidige status als rocklegende. Ronnie himself gidst je met hulp van illustere vrienden als Damian Hirst en Mick Jagger door de reis van zijn leven.

Bekijk ‘Ronnie Wood: somebody up there likes me’ op zondag 10 juli 2022 om 23u00 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top