Bruno Coulais krijgt Lifetime Achievement Award op World Soundtrack Awards

Muziek | De Franse componist Bruno Coulais krijgt op de 22ste editie van de World Soundtrack Awards, de jaarlijkse filmmuziekprijzen van Film Fest Gent, een Lifetime Achievement Award.

Door Belga

Deel dit nieuws

Coulais kende zijn grote doorbraak in 1996 met zijn score voor de natuurdocumentaire 'Microcosmos: Le peuple de l'herbe'.

De Fransman werd in 1954 geboren en bouwde sinds de late jaren 70 gestaag een carrière uit met zijn fantasierijke en lyrische filmmuziek die vaak zijn liefde voor opera en zang verraadt. Coulais laat zich tijdens het schrijfproces meer leiden door de belichting en de wereld van de film dan door het narratief.

2009 was een scharnierjaar in de carrière van Coulais. Hij schreef de score voor de stop-motionfilm 'Coraline' van Henry Selick en hij werkte voor het eerst samen met de Ierse animatiestudio Cartoon Saloon en diens oprichter Tomm Moore. In samenwerking met de Ierse band Kila zorgde Coulais voor de muziek voor de universeel gelauwerde folkloristische trilogie 'The Secret of Kells' (2009), 'Song of the Sea' (2014) en 'Wolfwalkers' (2020).

Coulais wordt samen met Mark Isham en Nainita Desai één van de centrale gasten tijdens de muzikale ceremonie van de World Soundtrack Awards. Brussels Philharmonic, onder leiding van Dirk Brossé, zal live muziek uitvoeren van de drie componisten.

De World Soundtrack Awards worden op zaterdag 22 oktober uitgereikt, aan het slot van het 49ste Film Fest Gent, in de grondig gerenoveerde concertzaal in muziekcentrum De Bijloke.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top