"Jammer hoe we eerste goal slikken tegen Australië", zucht Alix Gerniers

Sport | De Belgische hockeyvrouwen konden dinsdagavond hun tweede groepswedstrijd op het WK niet winnen. De Red Panthers (FIH 5) lieten heel wat kansen liggen en verloren in het Spaanse Terrassa, samen met het Nederlandse Amstelveen gaststad, tegen Australië (FIH 3) met 0-2. "Het is jammer, want we slikken de eerste goal een beetje dom en dan volgt de tweede meteen", betreurde captain Alix Gerniers.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is een spijtige nederlaag, want we hebben veel kansen afgedwongen met veel schoten", zei de Red Panther. "Ik denk dat we veel kansen hebben gecreëerd in de cirkel, maar we hebben nooit grote kansen gehad, behalve onze acht strafcorners. Hoewel we de wedstrijd bij vlagen domineerden, vind ik toch dat we veel achter de bal liepen, vooral in de eerste helft. Daarna hebben we meer druk gezet en in de tweede helft was ons spel beter."

De Panthers spelen morgen/woensdag al meteen hun groepsafsluiter tegen Japan en weten daarna, behoudens een rampscenario dat ze alsnog laatste worden in de poule en naar huis moeten, wie ze in de volgende ronde treffen. Gerniers wil echter nog niet op de feiten vooruitlopen.

"We zullen morgen niet te veel nadenken. Nu zijn we nog steeds teleurgesteld, maar we zullen de knop omdraaien. Morgen gaan we voor de winst tegen Japan. We zullen daarna wel zien."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top