Divock Origi over transfer naar AC Milan: "Denk dat ik deze club veel te bieden heb"

Serie A | Rode Duivel Divock Origi ondertekende dinsdag een vierjarig contract bij de Italiaanse kampioen AC Milan. In een video op de sociale kanalen van zijn nieuwe werkgever spreekt hij voor het eerst over zijn transfer. "Ik denk dat ik deze club veel te bieden heb", klinkt het.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik voelde me meteen thuis bij mijn aankomst", zegt Origi over zijn intrede in Milaan. "Het is een historische club die bruist van de energie en passie, en die voelde je ook toen ze dit seizoen de titel veroverden. Ik heb me fysiek, mentaal en spiritueel voorbereid op mijn komst naar deze club en hoop samen iets op te bouwen. Ik denk dat ik veel te bieden heb: passie, plezier, ervaring en hopelijk ook veel doelpunten en assists."

De aanvaller, die overkomt van Liverpool, is zich bewust van de traditieclub waarin hij terechtkomt. "Het is een onwaarschijnlijke club met negentien landstitels en zeven Champions Leagues", beseft hij. "Ik kan zo veel ex-spelers opnoemen die ik bewonder. Onlangs zat ik op YouTube nog naar Van Basten te kijken, maar er zijn ook mannen als Shevchenko en Inzaghi. Daar hou ik van, want je komt in een rijke cultuur terecht en je kan van velen iets oppikken. Om daar deel van uit te maken, wil ik ook de taal leren."

De aanwezigheid van collega-Rode Duivel Alexis Saelemaekers bij AC Milan was volgens Origi niet doorslaggevend. "Ik heb hem wel wat vragen gesteld over de club en hij was lovend, maar het belangrijkste voor mij was om met het management en de coach te spreken, en de sfeer in San Siro te voelen. Mijn eerste indruk was dat je in het mythische stadion meteen de geschiedenis en voetbalcultuur voelt. De energieke, aanvallende spelstijl die hier momenteel heerst, is ook iets waar ik van houd", besloot hij.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top