Waarom gaat Gen Z massaal in kostuum naar de nieuwe 'Minions'-film kijken?

Films | 'Minions: The Rise of Gru' wordt ongetwijfeld de zomerfilm van 2022. Niet alleen aan de box-office, waar het in de Verenigde Staten in zijn openingsweekend al 128 miljoen dollar ophaalde, maar ook op TikTok. Daar duiken voortdurend video's op van jongeren die overal ter wereld volledig uitgedost in kostuum en galakledij opdagen in de bioscoop voor onvergetelijke Minionpret. Wat bezielt hen?

Door Belga

Deel dit nieuws

TikTok heeft de gewoonte om met de meest bizarre trends op de proppen te komen, dus helemaal verbazingwekkend hoeft deze nieuwe ontwikkeling niet te zijn. Toch zijn het opvallende beelden: meestal gaat het om een dertigtal jongeren, elk in pak, veelal met zonnebril, die de roltrap nemen richting de bioscoop. Eenmaal de film is afgelopen, geven ze een daverend applaus voor de kleine gele mannetjes.

Het fenomeen is zo wijdverbreid dat bepaalde bioscopen geen groepjes jongeren in pak meer binnenlaten vanwege de overlast.

De Londense bioscoop 'The Regal Wadebridge' schreef op Twitter: "We laten op dit moment geen kinderen zonder begeleiding meer toe die een pak dragen voor 'Minions: The Rise Of Gru'. Dat is te wijten aan de problemen die we de afgelopen twee dagen hebben ondervonden en het bijbehorende gedrag."

Verdeler Universal Pictures is dan weer wel razend enthousiast over de trend. Zij tweetten: "Aan iedereen die opdaagt in kostuums bij de Minions: we zien je, en we houden van je."

Maar waarom doen de jongeren het? Gewoon, voor de meme.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top