Djokovic buigt tegen Sinner dubbele achterstand om voor plek in halve finales op Wimbledon

Sport | De Serviër Novak Djokovic (ATP 3) heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de halve finales van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Topreekshoofd Djokovic versloeg in de kwartfinales op het Londense gras de Italiaan Jannik Sinner (ATP 13) in vijf sets. De Serviër was niet goed wakker en stond plots twee sets in het krijt, maar kwam dan op toerental en rekende af met Sinner: 5-7, 2-6, 6-3, 6-2 en 6-2. De partij duurde 3 uur en 39 minuten.

Dankzij de overwinning blijft de 35-jarige Serviër op koers om voor de vierde keer op rij en de zevende keer in totaal Wimbledon te winnen. Alles samengeteld haalde Djokovic al twintig keer de eindoverwinning binnen op een Grand Slam. In de halve finale speelt 'Nole' tegen onze landgenoot David Goffin (ATP 58) of Brit Cameron Norrie (ATP 12).

De 20-jarige Sinner, het tiende reekshoofd op Wimbledon, strandt zo opnieuw in de kwartfinale van een grand slam. Eerder dit jaar deed hij dat al op de Australian Open. Vorig jaar sneuvelde Sinner nog in de eerste ronde van Wimbledon.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top