Straf nummer van Van Aert in Tour, runner-up Philipsen dacht dat hij rit won

Wielersport | "Dit is echt lullig", sprak Jasper Philipsen, die de sprint om de tweede plaats won maar juichte alsof hij de rit gewonnen had, na afloop van de vierde etappe in de Tour de France. "Ik maak me compleet belachelijk. Ik dacht dat ik gewonnen had, maar Van Aert zat voorop. Dat wist ik niet en zag ik pas na de finish."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Er is nooit een ander plan geweest dan mikken op de sprint", aldus Philipsen na afloop. "Die helling was niet zo lastig, dus we gingen ervoor. Ik heb Wout zijn aanval niet gezien omdat ik op die klim van Blanc-Nez te ver achterop zat. We reden ons eigen tempo bergop en daarna kwam alles weer samen, dacht ik. Ik had niet verwacht dat iemand hier alleen ging wegrijden."

"Vier à vijf seconden lang dacht ik dat ik gewonnen had. Ik maak me hier compleet belachelijk door te juichen. Echt shit. De communicatie via de oortjes werkte ook niet goed, dus ik heb nooit gehoord dat Wout weg was. Ik reed echt een goede sprint, dacht dat het voor de winst was en blijkbaar wist Alexander Kristoff het ook niet dat het voor een tweede plaats. Ik vernam het via Christophe Laporte (die derde werd in de sprint en ploegmaat is van Wout van Aert, red.)."

"Kijk, dit is heel jammer, maar dit toont weer aan dat ik in goede conditie ben en dat ik meedoe voor te winnen, alleen was Wout een pak sterker door een solo uit zijn benen te schudden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top