Samuel Bastien verlaat Standard voor Burnley en coach Kompany

Jupiler Pro League | Standard-middenvelder Samuel Bastien (25) verlaat België en speelt vanaf volgend seizoen voor de Engelse tweedeklasser Burnley. Dat heeft Burnley bekendgemaakt op zijn website. Bastien sluit dus aan bij de troepen van coach Vincent Kompany.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bastien werd voor een niet vrijgegeven som van Standard gekocht en zette zijn handtekening onder een contract van drie seizoenen bij de Clarets. Bij Standard speelde Bastien over vier seizoenen 131 wedstrijden en was goed voor twaalf doelpunten. De middenvelder, een jeugdproduct van onder meer Standard en RSC Anderlecht, speelde eerder al twee seizoenen voor het Italiaanse Verona. 

"Ik ben heel trots dat ik deel uitmaak van Burnley", zegt de Congolese international in een verklaring. "Ik ben enthousiast om de Championship in mijn nieuwe kleuren te ontdekken. Ik kan niet wachten om te beginnen aan de voorbereiding en mijn ploegmaats te leren kennen."

Ook Coach Vincent Kompany kijkt uit naar de samenwerking. "Samuel is een geweldige toevoeging aan ons team. Hij is een middenvelder met veel energie die ons spel kan verbinden, hard werkt en veel ballen recupereert. We zijn gelukkig dat we Samuel kunnen toevoegen aan ons team."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top