LIVESTREAM: Criterium SD Worx Waals-Brabant in Tubeke

Sport | Volg nu zondag 28 augustus hier via een livestream de eerste editie van de elitewielerwedstrijd voor dames en heren op Pickx. De wedstrijd voor vrouwen start om 11u30 en eindigt omstreeks 13u. De mannen starten om 15u en eindigen omstreeks 18u30.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het gebeurt maar zelden dat er een nieuwe wielerwedstrijd op de kalender verschijnt, dus we mogen heel erg blij zijn met de aankondiging van het Criterium SD Worx op 28 augustus in Tubize. Hoewel de race niet officieel op de kalender van de UCI staat, voorzien de organisatoren twee wedstrijden voor profrenners: één voor mannen en één voor vrouwen. Voormalig renner Michel Dernies tekende het parcours uit. De wedstrijd is een perfecte voorbereiding voor renners die in het laatste deel van het seizoen nog willen schitteren.

De vrouwen rijden twintig ronden van drie kilometer en de mannen leggen een parcours van 9,2 kilometer zeventien keer af. Enkele heuvels moeten het de sprinters lastig maken, hoewel het nog af te wachten is of er effectief een schifting kan gemaakt worden in het peloton. Voor de eerste editie hopen de organisatoren in ieder geval op een spektakelrijk wedstrijdverloop met veel aanvalspogingen.

Grote namen om publiek te animeren

Bij een criterium moeten de organisatoren rechtstreeks met de renners onderhandelen over hun aanwezigheid op de wedstrijd. Anders dan bij criteriums die na de Ronde van Frankrijk worden gehouden, ligt de uitslag van de wedstrijd bij het SD Worx criterium nog niet vast. We kunnen ons dus verwachten aan een strijd om de winst in deze eerste editie van de race. 

Om het publiek een mooie wedstrijd te bezorgen, rekenen de organisatoren op enkele grote namen. Ludovic Robeet (Bingoal Pauwels Sauzen WB), Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) en zijn ploegmaat Philippe Gilbert, die binnenkort de fiets aan de haak hangt, worden verwacht aan de start van de wedstrijd. Bij de vrouwen kondigden de organisatoren aan dat de Belgische kampioene Lotte Kopecky aan de start zal verschijnen. Veel wielerliefhebbers dromen dat Wout Van Aert naar Tubize zal afzakken, maar dat valt nog af te wachten.

Volg de eerste editie van het Criterium SD Worx in Tubeke voor vrouwen en mannen op zondag 28 augustus via deze livestream vanaf 11u25.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top