Zwaar bombardement op oostelijke stad Slovjansk in Oekraïne

Nieuws | Slovjansk, het volgende doelwit van de Russische troepen in het oosten van Oekraïne, wordt zwaar gebombardeerd. Dat heeft de burgemeester van de stad, met zo'n 100.000 inwoners voor de oorlog, gemeld. Hij riep op om te schuilen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Oekraïense autoriteiten hebben de in Slovjansk achtergebleven burgers herhaaldelijk opgeroepen om de regio te verlaten, omdat de frontlinie nog maar enkele kilometers veraf is nadat het Russische leger de steden Severdonetsk en Lysystsjank heeft veroverd.

Bij beschietingen van Slovjansk, waarbij branden zijn ontstaan, zijn zondag minstens zes doden en negentien gewonden gevallen. 

Slovjansk en Kramatorsk, het regionale administratieve centrum, dat nog onder Oekraïense controle is, zijn de volgende doelwitten van de Russen bij hun offensief om de Donbas, een mijnregio in het oosten van Oekraïne, onder controle te krijgen. 

In 2014 stond Slovjansk enkele maanden onder controle van pro-Russische separatisten, die aan de zijde van Russische troepen vochten tegen de strijdkrachten van Kiev.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top