Knokke FC (Eerste Nationale) shopt bij Beveren en Dender

Challenger Pro League | Daags na Leonardo Bertone heeft nu ook Brendan Schoonbaert zijn kastje leeggemaakt op de Freethiel. De 22-jarige centrumverdediger trekt naar Knokke FC. Ook Denderspits Jonathan Mfumu gaat aan de slag bij de club uit de hoogste amateurliga.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De West-Vlamingen kondigden het nieuws dinsdagmiddag aan. Beide spelers tekenden een contract voor twee seizoenen in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park.

Schoonbaert was sinds de zomer van 2020 aan de slag bij Waasland-Beveren. In zijn eerste jaar was hij vaak titularis in 1A, maar vorig seizoen in 1B verdween hij wat van het voorplan. De afgelopen weken werd duidelijk dat de nieuwe coach - Wim De Decker - niet meteen op hem rekende voor het volgende seizoen.

Jonathan Mfumu (23) was de voorbije seizoenen dan weer voornamelijk bankzitter of invaller bij Dender. Het Denderse jeugdproduct kon in de eindronde (uitgerekend tegen Knokke) wel zijn eerste goal scoren voor blauwzwart, maar een doorbraak zat er niet in. Zeker niet na de promotie van de club naar de Challenger Pro League.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top