Wereldwijd ruim 5.000 bevestigde gevallen van apenpokken

Nieuws | De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft wereldwijd 5.322 door laboratoria bevestigde besmettingen met het apenpokkenvirus vastgesteld. Dat is een stijging met ruim de helft sinds het vorige rapport van 22 juni. Er was slechts één overlijden. Dat heeft een woordvoerster van de WHO bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De WHO blijft landen vragen bijzondere aandacht te besteden aan gevallen van apenpokken om te proberen de besmettingen te beperken", zei Fadela Chaib op een persconferentie in het Zwitserse Genève. 

Een tweede vergadering van het spoedcomité van de WHO over dit onderwerp, na de eerste op 23 juni, staat nog niet gepland.

De WHO zei vorige week dat de huidige uitbraak van apenpokken weliswaar zeer verontrustend is maar geen "internationale noodtoestand", het hoogste alarmniveau van de organisatie.

Het aantal gevallen is de laatste dagen sterk gestegen: dit laatste rapport, van 30 juni, tekent een stijging op van 55,9 procent ten opzichte van de vorige telling van acht dagen geleden. Toen waren er 3.413 gevallen. Europa blijft veruit de meest getroffen regio, met 85 procent van de gevallen. In totaal zijn 53 landen getroffen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top