Mediabedrijven stappen samen mee in Antwerp Pride

Nieuws | De vijftiende Antwerp Pride wordt er opnieuw een met grote publiekstrekkers als het Closing Festival en de Pride Parade. Voor het eerst zal in die laatste ook een verzameling van Vlaamse mediabedrijven te zien zijn met een eigen praalwagen. Nog nieuw dit jaar is Pride in Town, een festival in de Sint-Andrieswijk voor wie een "rustigere Pride-beleving" wil, weg van de beats en spetters op de vele andere activiteiten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Antwerp Pride vindt dit jaar plaats van woensdag 10 tot zondag 14 augustus. Op de openingsdag staat er een feest gepland in het Rivierenhof, met optredens van onder meer Liliane Saint-Pierre, Bryn en Miss Angel. Op donderdagavond 11 augustus is er de traditionele Midsummerparty aan café Den Draak en op vrijdag is er het mensenrechtenluik van Antwerp Pride in de vorm van Human Rights Friday, met panelgesprekken over inclusieve werkplekken, en over hoe de LGBTQIA+-wereld er in de toekomst moet uitzien.

Het orgelpunt van het Antwerpse holebifestival wordt opnieuw de Pride Parade op zaterdag. De stoet zal verzamelen blazen op het Sint-Jansplein en zich vervolgens echt in gang trekken op de Paardenmarkt, om te eindigen op de Scheldekaaien en daar over te gaan in het Love United festival. Zeventig organisaties, met een veertigtal trucks, nemen deel aan de optocht. Onder hen ook een soort "pax media" samenwerking tussen VRT, DPG Media, SBS Belgium, Mediahuis en OUTtv.

Eindigen doet Antwerp Pride op zondag met het Closing Festival, opnieuw op de Scheldekaaien. Op de affiche staan onder meer Johnny Logan, Pommelien, Leopold en Grace.

Het thema van Antwerp Pride is dit jaar "Queertopia". De organisatie stelt daarmee zichzelf én de maatschappij de vraag hoe de wereld en de LGBTQIA+-gemeenschap er binnen vijftien jaar aan toe zouden moeten zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top