Sprinters of aanvallers aan het feest in de vierde etappe van de Tour?

Wielersport | Daags na de rustdag koersen de renners eindelijk op Franse bodem. De vierde etappe brengt het peloton vandaag van Duinkerke naar Calais, over 171,5 km. Er zijn kansen voor de sprinters, maar net zo goed zijn aanvallers aan het feest.

Door Belga

Deel dit nieuws

De vierde etappe is moeilijk te voorspellen. Het is geen vlakke etappe langs de kustwegen, maar een rit met onderweg zes hellingen. We trekken van de Franse kust naar het binnenland en eindigen daarna opnieuw langs de kust in Calais. Onderweg moeten er 1.785 hoogtemeters bedwongen worden. Kortom, aanvallers die hun kans willen grijpen, zouden vandaag wel eens aan het feest kunnen zijn. 

De laatste helling, Côte du Cap Blanc-Nez, ligt op 10 km van het eind. De helling is 900 meter lang, aan 7,5%. Wie daar een aanval plaatst, zou de sprinters wel eens de nek kunnen omdoen, maar net zo goed overleven de sterke sprinters deze steile puist.

Philippe Gilbert, die vandaag z'n 40e verjaardag viert, gelooft, ondanks de pittige finale, wel in de kansen van z'n sprinter Caleb Ewan. "Ik denk dat hij vandaag een goede kans maakt", sprak de renner van Lotto Soudal voor de start in Duinkerke. "Het is een lastige finale, maar in principe moet hij dat kunnen overleven. Het zou fijn zijn om mijn verjaardag met een ritzege voor de ploeg te kunnen vieren. Het is een verraderlijke etappe. In Denemarken hadden we geen geluk met de wind, maar vandaag zou die misschien wel een rol kunnen spelen onderweg, dus dat zal wel wat voor stress zorgen onderweg."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top