RLCS Spring Major: Belgen van Karmine Corp eindigen bij beste vier

Esports | Moist Esports heeft dit weekend de laatste Major van de Rocket League Championship Series gewonnen. Aan die Major namen verschillende Belgen deel, waaronder AztraL en zijn coach Eversax. Zij brachten de kleuren van Karmine Corp in de top vier. Het team heeft zich zo geplaatst voor de Worlds aan het einde van het seizoen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was ongetwijfeld de grootste hoop voor de Belgen in de RLCS, de belangrijkste competitie in Rocket League. Voor de derde en laatste keer dit seizoen werden de beste teams van het wereldcircuit bijeengebracht in een competitie met een totale geldprijs van 300.000 dollar. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door de organisatie Moist Esports, en de Belgen stelden niet teleur.

We beginnen met Karmine Corp, dat zijn kwalificatieplaats wist om te zetten in een onverwachte prestatie. Na een uitstekende start van de competitie, met onder meer een 'reverse sweep' tegen G2 Esports, kampioenen van de vorige Major, struikelde Karmine Corp voor het eerst tegen Version1. Onze landgenoten verloren met 3-4 in de Bo7 en werden daarom teruggestuurd naar de loser bracket, waar FURIA hen opwachtte.

Ondanks een zwaardere tegenstand dan in de wedstrijd in de eerste ronde, was het Karmine dat zegevierend uit de strijd kwamen tegen het Braziliaanse trio. Een belangrijke overwinning, die AztraL en zijn teamgenoten naar Moist Esports stuurde. Het Frans-Engelse trio bleek te sterk voor KCorp, dat met een meer dan verdiende top 4 verloor van de toekomstige kampioenen.


© RLCS 

De reis van Atow. en Team Liquid was minder makkelijk. In de eerste ronde werd het trio teruggestuurd naar de loser bracket na een nederlaag tegen Falcons Esports. Liquid begon aan een langzame klim naar boven. Atow. en zijn teamgenoten stuurden PWR terug naar Australië zonder hen een kans te geven. Eindstand: 3-0.

Na een krappe maar succesvolle wedstrijd tegen G2 Esports, kwam het team ook tegenover Moist Esports te staan. Eens te meer toonden de drie spelers hun totale dominantie van de competitie aan. Ondanks sterke tegenstand werd Liquid vernietigd.

Dankzij de goede resultaten van AztraL en Eversax, heeft Karmine Corp een kwalificatie voor de Worlds veroverd. Het team wacht nu een lange trainingsperiode voordat het naar Fort Worth, Texas, vliegt voor de competitie, die van 4 tot 14 augustus zal plaatsvinden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top