Kate Bush breekt drie Guinness World Records met 'Running Up That Hill'

Muziek | Kate Bush heeft met haar iconische nummer 'Running Up That Hill' drie Guinness World Records gebroken. Dat melden verschillende Britse media. Het verbreken van die records heeft de zangeres en muzikante louter te danken aan het nieuwste seizoen van de Netflix-hitserie 'Stranger Things' waarin haar nummer uit 1985 wordt gebruikt.

Door Belga

Deel dit nieuws

De single 'Running Up That Hill' bereikte oorspronkelijk nummer 3 in de Britse hitparade. Maar 36 jaar later pikt ze met het nummer een Guinness-record mee, dat voor de langste tijd die een nummer nodig had om de eerste plaats te bereiken in de Official Singles Chart van het Verenigd Koninkrijk.

De single verbreekt ook nog een ander record: dat van de langste tijd tussen twee nummer 1-hits van een eenzelfde muzikante. Kate Bush haalde al eens eerder de eerste plaats, namelijk met haar debuutsingle 'Wuthering Heights' uit 1978. Vervolgens heeft ze dus 44 jaar moeten wachten op een nieuwe nummer 1-hit.

Met haar 63 jaar is Kate Bush nu ook de oudste vrouwelijke artiest met een nummer 1 hit in de Official Singles Chart van het Verenigd Koninkrijk. De titel was eerder in handen van Cher, die met 'Believe', toen ze 52 was, lange tijd aan de top van de hitlijsten stond.

Volgens de Amerikaanse media heeft Kate Bush ondertussen via royalty's naar verluidt 2,3 miljoen dollar (ongeveer 2,2 miljoen euro) verdiend sinds 'Running Up That Hill' in 'Stranger Things' te horen was. Het nummer staat nu voor de derde week op rij op nummer 1 in de Official Singles Chart van het Verenigd Koninkrijk. Het nummer stond ook op één in Australië, Nieuw-Zeeland en Zwitserland, en was op een gegeven moment het meest gestreamde nummer op de planeet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top