Michel Vlap ruilt Anderlecht definitief voor Twente

Jupiler Pro League | Michel Vlap verlaat RSC Anderlecht en tekent voor drie seizoenen bij het Nederlandse FC Twente, dat hem vorig seizoen al huurde. Beide clubs bevestigden de transfer van de 25-jarige Nederlander op hun website.

Door Belga

Deel dit nieuws

Anderlecht haalde Vlap in 2019 weg bij Heerenveen voor net geen 7 miljoen euro. Bij paars-wit kwam hij in anderhalf seizoen tot 36 wedstrijden, met daarin 11 goals en 3 assists. Daarna werd hij uitgeleend aan het Duitse Arminia Bielefeld om vervolgens ook op uitleenbasis naar Twente te vertrekken. Daar kwam hij het voorbije seizoen tot 36 officiële duels, waarvan 34 in de Eredivisie, vijf goals en twee assists. Hij miste in competitieverband geen enkele wedstrijd voor Twente. De Tukkers beëindigden het seizoen onder coach Ron Jans (ex-Standard) op een knappe vierde plaats.

Volgens Belgische en Nederlandse kranten is er met de transfer van Vlap 2 miljoen euro gemoeid. De afgelopen weken trainde de Nederlander weer even mee bij het Anderlecht van Felice Mazzu, maar dat was dus een verblijf van korte duur.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top